II Jornada Innovació Turística i Cultural

Les experiències immersives i la innovació en l’àmbit cultural protagonitzen la II Jornada d’Innovació Turística i Cultural, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

La innovació i l’aplicació de les experiències immersives i de tècniques com la gamificació als espais culturals durant les visites familiars van centrar la II Jornada d’Innovació i Turisme Cultural, organitzada aquest passat 8 d’octubre pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. La sessió, s’emmarcava en l’operació Patrimoni Cultural del projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial TurisTIC en família que impulsa el Patronat i que va comptar amb professionals de reconeguda experiència en l’àmbit de la innovació i renovació de les narratives als espais culturals.

La Jornada va comptar amb les reflexions i les aportacions del periodista Jordi Sellas, gestor d’empreses culturals i director del Museu IDEAL, centre de cultura digital que experimenta la immersió de projeccions audiovisuals i la realitat augmentada. A través de la xerrada Noves narratives, Sellas va oferir una nova aproximació a la relació entre visitants i espais museístics i culturals posant al centre la immersió, la interacció i la personalització de les experiències.

Els participants, tant els que van seguir la sessió presencialment com els que ho van fer de manera virtual, també van poder escoltar les reflexions i les aportacions del professor titular de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, José Antonio Donaire i de Núria Canals, directora general d’Imageen dedicada a desenvolupar experiències virtuals sobre recreació històrica. Amb Jordi Sellas van participar a la taula rodona Museus, famílies i experiències virtuals, moderada per la periodista i cap de redacció del mitjà digital cultural Núvol, Clàudia Rius.

Finalment, Oscar García Pañella, consultor i soci de Cookie Box, empresa de gamificació i narrativa transmedia va abordar la gamificació dels espais culturals amb una àmplia mirada a la contribució que aquesta tècnica té en el camp de la cultura, l’aprenentage i els espais turístics. Pañella va conduir un taller participatiu basat en aquestes tècniques, adreçat a tots els participants.

PDF icon Programa II Jornada d'Innovació Turística i Cultural

Fes click aquí per veure els continguts de la jornada en format vídeo.

Descarrega't les presentacions aquí

Què necessites?