Formació

Actualitza't! Consulta aquí les jornades de formació 2019.

 

Transformació digital

El Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d'Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona aprofundim en la temàtica de la digitalització amb un taller pràctic després de la celebració de la jornada "La transformació digital del sector turístic. Estratègia per a l'èxit". Amb aquest taller comprendrem com capturar l'oportunitat de la transformació digital. Aprendrem sobre les palanques clau que s'estan emprent per incrementar les vendes i l'experiència dels clients i coneixerem eines útils per identificar el punt de partida pel que fa a al digitalització de qualsevol organització. Treballarem amb eines, mètriques i exemples que ens permetran posar-nos a treballar immediatament i definir el nostre pla de treball.

Taller GESTIÓ DEL PROCÉS DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LES ORGANITZACIONS TURÍSTIQUES

- COSTA DAURADA (sessió matí) 18 desembre de 10:00 a 13:15 a l'Aula 1.4 de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV: C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca

- TERRES DE L'EBRE (sessió tarda) 18 desembre de 16:00 a 19:15 a l'Aula 112 del Campus Terres de l'Ebre de la URV: Av. Remolins, 13-15 de Tortosa

Més informació i inscripcions en el següent enllaç #transformaciodigitalLABIIT

 

 

 

LABIIT jornada

En aquesta jornada del Laboratori i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d'Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, coneixerem els darrers avenços tecnoplògics i com incideixen en la transformació digital del sector turístic. Permetrà identificar l'impacte de les noves tecnologies i eines digitals en el sistema turístic i com en podem treure rendiment, a través de casos concrets que s'han adaptat amb èxit a aquest context.

Jornada LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DEL SECTOR TURÍSTIC. ESTRATÈGIA PER A L'ÈXIT 12 desembre al Castell de Vila-seca: C/ del Comte de Sicart, 67.

Pots consultar el programa i inscriure-t'hi a través del següent enllaç #transformaciodigitalLABIIT

 

 

 

LABIIT logotips

LABIIT jornada

El Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d'Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona aprofundim en la temàtica de la participació de la població local en la cadena de valor turística, amb un seminari en el que s'exposarà un cas pràctic per identificar les possibilitats en el desplegament de models per aconseguir aquesta implicació de la societat. Es crearà un espai de reflexió, debat i anàlisi entorn el model de la ciutat de Barcelona i els processos de participació en turisme; a través de la visió estratègica que aportaran els diversos ponents.

Seminari EL MODEL DE BARCELONA: UN EXEMPLE INSPIRADOR DE LA PARTICIPACIÓ EN TURISME 26 de setembre de 10:00 a 13:00 a l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.

Pots consultar el programa a través de l'enllaç següent: #turismeresponsableLABIIT

Visiona els vídeos de la jornada aquí

 

 

 

LABIIT logotips

LABIIT jornada

El Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d'Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, organitzem una jornada en la que es presentaran estratègies i experiències impulsades per aconseguir la implicació de la població local en la cadena de valor turística. Es coneixeran iniciatives del sector públic i privat per donar resposta a les necessitats del turistes i de la població de les destinacions a través d'accions i programes integrals amb la participació de tots els agents.

Jornada PARTICIPACIÓ DE LA POBLACIÓ LOCAL EN LA CADENA DE VALOR TURÍSTICA. COM CONSEGUIR-HO? 30 de maig a l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.

Pots consultar el programa a través d'aquest enllaç: turismeresponsableLABIIT

Visiona els vídeos de la jornada aquí

 

 

 

 

Formació 2019_DGT_ACT

Aquests cursos estan organitzats per la Direcció General de Turisme (DGT) i l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i segueixen les directrius establertes en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya i el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya. El seu objectiu és contribuir a l'increment de la competitivitat de les empreses i entitats turístiques del nostre país, i per aquesta raó els cursos s'han configurat al voltant de tres vectors - la innovació, la transformació digital i el màrqueting digital- amb 3 itineraris formatius:

Itinerari 1 - Innovació en producte i servei turístic, per donar resposta als reptes actuals en la creació de productes innovadors.

Itinerari 2 - Transformació digital, per facilitar la immersió de les iniciatives turístiques en l'actual dinàmica de transformació digital.

Itinerari 3 - Màrqueting digital i comercialització, per a una òptima utilització de les noves tecnologies com a instrument de màrqueting.

 

Formacions que s'impartiran a la demarcació de Tarragona:

ESTRATÈGIES I PLANIFICACIÓ COMERCIAL PER CAPTAR, OPTIMITZAR I FIDELITZAR CLIENTS. 15 i 16 de maig (8 hores) als Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de Tarragona (C/ General Contreras, 4B entresòl). El mercat ha canviat en els darrers cinc anys més que en els darrers 20. La crisi que hem travessat ha professionalitzat el mercat fins nivells externs. En aquest nou entorn, les empreses, emprenedors i comercials s'enfornten a uns problemes als que han de donar solució en el menor temps possible. Els emprrenedors, comercials i executius demanen formació per construir processos comercials amb noves eines, millorar habilitats de creació d'accions comercials i per a la gestió d'eines de transformació amb valor afegit. El curs aporta als assistents una clara visió de com planificant accions comercials d'èxit enfocades a aconseguir i fidelitzar clients, combinant la actitud, la planificació, eines digitals i tècniques de captació, els resultats en la millora de la facturació són notables.

TECNOLOGIES DIGITALS PER A LA MILLORA DE L'EXPERIÈNCIA DEL CLIENT. 22 i 23 de maig (8 hores) als Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de Tarragona (C/ General Contreras, 4B entresòl). El món digital ha obert tot un món d'oportunitats de millora de manera transversal a tots els sectors econòmics, amb la possibilitat d'accedir i utilitzar un ampli ventall de tecnologies en tota la cadena de valor. El sector turístic no ha de ser aliè a aquestes possibilitats. Amb aquest curs, els alumnes tindran una amplia visió de les tecnoligies existents en el mercat que podrien implementar-se en el seu negoci per tal d'optimitzar i millorar l'experiència dels seus clients, aconseguir una major satisfacció, fraccionar nous ingressos i aconseguir una major fidelització.

TURISME MICE PER A DESTINACIONS D'ENOTURISME. 29 de maig (4 hores) als Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de Tarragona (C/ General Contreras, 4B entresòl). Formar part del enoturisme MICE té més que veure amb la qualitat i diferenciació dels serveis que amb la grandària de les empreses. Aquest curs ofereix d'una manera molt ràpida una visió sobre un dels sectors més professionalitzat del turisme i que obre grans possibilitats de desenvolupament a empreses i territoris de vi.

MÀRQUETING DIGITAL PER AL TURISME RURAL. 13 de juny (4 hores) a la Seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre (Pl. de Gererad Vergés, 1) de Tortosa. Taller que analitza les errades bàsqieues que comet un propietari rural tant en els seus inicis com algunes errades de gestió que perllonguen en el temps. Fins i tot, quan l'allotjament porta obert uns anys. Els errors més ahbituals s'originen en les àrees de gestió, promoció, imatge, estratègia o estudi de l'entorn. Analitzarem els principals amb diversos exemples de casos reals.

OPORTUNITATS DE L'SMART DESTINATIONS PER AL SECTOR TURISME. 2 i 3 d'octubre (8 hores) als Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de Tarragona (C/ General Contreras, 4B entresòl). Els municipis es poden convertir en destinacions turístiques Smart utilitzant les noves tecnologies. Cal comprendre quin és el paper de la tecnologia en la transformació de l'experiència dels viatges, així com també, la transformació sobre la gestió d'una destinació turística. Actualment disposem de solucions innovadores que estan basades en la combinació de tecnologies d'intel·ligència artificial i la gestió del coneixement, que ens permet, per una banda, oferir una millor experiència turística, i per altra banda, conèixer en més profunditat els interessos i comportaments dels nostres visitants. Aquest curs permetrà als municipis conèixer les tecnologies nacessàries per a esdevenir Smart Destinations.

MÀRQUETING DIGITAL PER AL TURISME CULTURAL. 23 d'octubre (4 hores) als Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de Tarragona (C/ General Contreras, 4B entresòl). En aquest curs veurem com ha de ser el lloc web d'un destí de turisme cultural, com donar a conèixer el projecte i com utilitzar les xarxes socials i altres eines per atraure nous turistes.

ALIANCES DEL SECTOR ENOTURISME I GASTRONÒMIC PER CO-CREAR NOUS PRODUCTES TURÍSTICS. 4 novembre (8 hores) a la seu d'Eurecat (Av. Universitat, 1) a Reus. El turisme experiencial imposa unes característiques molt diferenciadores a productes o serveis com un tast o un menú. S'imposa una part emocional que cal desenvolupar per convertir paquets turístics en veritables històries. Amb aquesta base comuna i el denominador del territori, no resulta difícil trobar àrees de trobara i treball conjunt entre empreses d'enoturisme

Pots consultar tota la informació i inscriure-t'hi a través d'aquest enllaç: Formacioturismecat 2019

 

Què necessites?