TurisTIC Challenge

QUÈ ÉS?

Turistic Challenge és un itinerari educatiu promogut pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona que s'adreça a l'alumnat de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per implicar-lo a convertir el seu territori en una referència en el turisme familiar.

L'itinerari educatiu s'inclou dins el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial TurisTIC en família, que té l'objectiu de reforçar el posicionament, la competitivitat i la imatge com a destinació de turisme familiar del territori tarragoní. 

OBJECTIUS

  • Replantejar el turisme familiar de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre incorporant l'opinió i la imaginació dels infants del territori.  
  • Promoure la creativitat i la innovació dels infants per cercar propostes innovadores que donin resposta als reptes del turisme familiar, tot integrant la tecnologia, fomentant el respecte per al medi ambient i promovent la sostenibilitat.
  • Estimular el sentiment de pertinença i d'orgull dels participants de viure en aquest territori, per a convertir-los en els seus ambaixadors i ambaixadores

ELS REPTES

Els alumnes poden participar en un dels tres reptes plantejats: 

  • Patrimoni Cultural

El patrimoni és un dels actius principals de qualsevol territori i la destinació turística per excel·lència. Es busquen propostes innovadores, tecnològiques i sostenibles que incentivin les visites al patrimoni de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, creant noves experiències turístiques en família.

  • Platja innovadora 

Les platges són la principal motivació del viatge per les famílies de turistes que visiten la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Cal crear nous serveis i activitats per les famílies a les platges durant tot l'any, també a l'hivern, que millorin l'accessibilitat, els sistemes d'informació i l'experiència dels visitants i els residents, de manera intel·ligent i sostenible.

  • Vinya en família 

El turisme enogastronòmic és una oportunitat per impulsar noves experiències turístiques per a les famílies. Necessitem propostes creatives, lúdiques i sostenibles per desenvolupar noves activitats i serveis per a les famílies en l'àmbit de l'enoturisme i la cultura del vi, així com els seus paisatges.

RESULTATS I CLOENDA

El projecte educatiu TurisTIC Challenge va finalitzar el 17 de juny de 2020 amb el reconeixement de les 29 propostes que l'alumnat ha creat per dissenyar, a través de la seva pròpia mirada, el turisme familiar del futur a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Un total de 945 escolars de primària i secundària van participar durant el curs 2019-2020 en aquesta iniciativa que els ha permès conèixer l'activitat i els actius turístics del territori i aportar la seva particular visió amb imaginació, tot incorporant criteris de sostenibilitat i l'ús de les tecnologies. 

Per a més informació, cliqueu aquí

 

 

 

TurisTIC challenge

Què necessites?