On som, coneixe'ns

Port pesquer Costa Daurada

I si escollim la millor destinació?

I si escollim la Costa Daurada? Situada a la part sud de Catalunya, concretament a la província de Tarragona, és una zona que destaca per les seves precioses platges. De fet, es coneix així pel color daurat de la sorra quan el sol hi impacta. Preparats per descobrir-la a fons? Som-hi!

Quan penses en desconnectar, normalment t’imagines deixant l’asfalt i descobrint muntanyes, boscos, rius, mars i cels estrellats a mitjanit. Però si aquestes imatges comencen a venir-te al cap, el problema està servit. Has de triar! Mar o muntanya? Cultura o oci? Món salvatge o civilitzat? Però saps què? A la Costa Daurada no fa falta que tiris una moneda a l’aire, pots tenir-ho tot. El gran somni de tot mortal. Des d’una nit romàntica en un poble perdut a les muntanyes de Prades a una de les millors platges del Mediterrani. Passejar entre les joies del modernisme o els vestigis de la civilització romana o gaudir de l’adrenalina d’un dels millors parcs temàtics del món, PortAventura World. També a taula es produeix aquesta gustosa dicotomia. Carns ben guisades a l’interior i peix o marisc a les llotges dels pobles costaners. A més, els clàssics calçots sucats amb salsa romesco o les gustoses amanides de bonítol amb salsa xató conviuen amb les tendències més hipsters, com la recuperada cultura del vermut que s’afegeix a una emblemàtica cultura enològica, amb una representació d’algunes de les Denominacions d’Origen més apreciades de Catalunya. La Costa Daurada és, a més, un paradís per als més petits de casa, ja que ofereix la possibilitat de gaudir de la serenitat de la naturalesa al mateix temps que permet participar en un munt d’activitats divertides i pedagògiques.

 

Sis micromons per descobrir

Les comarques són les nostres divisions territorials més petites. Àrees geogràfiques que inclouen diferents municipis amb certa unitat natural i històrica. La Costa Daurada en té sis, cadascuna amb el seu particular estil. Juntes, formen un mosaic digne de conèixer, per etapes o en una sola ruta. Tu tries!

Què necessites?