L'operació Platja innovadora va organitzar la Jornada Platges Sostenibles el 15 de novembre, a Torredembarra, i el 26 de novembre, a Sant Carles de la Ràpita. En aquesta jornada es van tractar diversos temes vinculats a la gestió mediambiental de les platges.
La primera part de la jornada va girar entorn la gestió urbanística de les platges sota els criteris de la “ciutat jugable”. És a dir, la creació d’un entorn inclusiu i respectuós amb el medi ambient que respon també a les necessitats i dinàmiques dels infants. L’explicació d’aquest concepte va anar a càrrec de Labaula Cooperativa d’Arquitectes. A continuació, es va presentar el projecte europeu MITOMED+, liderat per la Universitat de Girona, i que consisteix en la implementació d’un conjunt d’indicadors que mesuren el grau de sostenibilitat turística de les platges. L’encarregat d’explicar aquesta eina d’avaluació va ser el Dr. Lluís Prats, Director de l’Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona.
Finalment, en el cas de la jornada de Torredembarra, es va presentar públicament el circuit visual adaptat de l'Espai Natural dels Muntanyans de Torredembarra de la mà de l'organització ecologista GEPEC i l'Ajuntament de Torredembarra. Els assistents a la Jornada Platges Sostenibles van poder estrenar els més de 400 metres de circuit adaptat, al voltant dels estanys del Sol i Clarà, que té la voluntat de fer l'entorn més accessible a les persones invidents. Fes click aquí per a més informació sobre el circuit adaptat.
Programes_Jornades_Platges_Sostenibles.pdf
Fes click aquí per veure el contingut de la jornada en format vídeo.