TurisTIC Challenge al Poble Vell de Corbera d'Ebre amb l'Escola Doctor Ferran

Experiències per promoure les visites familiars al Poble Vell de Corbera d'Ebre

Alumnes de l’Escola Doctor Ferran de Corbera d’Ebre han elaborat noves propostes adreçades a les famílies per promoure les visites al seu patrimoni cultural, concretament a el Poble Vell del municipi, destruït completament durant la Guerra Civil. Els dos Escape rooms i dues visites guiades que han dissenyat són el  resultat del treball que han fet  en el marc d’un programa didàctic que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha dut a centres educatius de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre: el TurisTIC Challenge. Aquest programa, sorgit del Projecte TurisTIC en família, vol donar veu als infants i adolescents en l’elaboració de propostes atractives i innovadores per promoure el turisme familiar i implicar els més petits en el coneixement dels actius cultuals i turístics del seu entorn immediat.

La proposta inicial, relacionada amb el foment de visites al Poble Vell de Corbera d'Ebre, va ser considerada la que millor s’adequava als objectius de l’Operació Patrimoni Cultural de totes les presentades pels centres participants en la iniciativa, durant el curs 2019-2020. Per aquest motiu, els escolars d’entre deu i dotze anys del centre han fet possible el seu desenvolupament aquest curs i han rebut l’assessorament d’experts a través de sessions i tallers a l'aula.

En aquest vídeo els nens i nenes expliquen en primera persona les seves propostes, amb les quals volen que els espais emblemàtics del poble Vell de Cobera d'Ebre -on ja hi ha un itinerari vinculat a la memòria histórica i la cultura de la pau- ampliïn les seves possibilitats i les motivacions per a la visita. Les famílies, la sostenibilitat i la ludificació són alguns del ingredients clau d’aquestes experiències.

Fes clic aquí per veure el vídeo complet. 

Descarrega't el resum visual de les propostes aquí

Què necessites?