Platges i cales Camins de ronda i propostes de rutes

5. L’Hospitalet de l’Infant, la ruta dels naturistes

Descripció de la ruta

La ruta s’inicia a la cala d’Oques a l’Hospitalet de l’Infant. Just allà hi trobarem els indicadors del GR92 per la dreta, cap a la platja del Torn. El sender puja entre els pins i segueix per la Punta de Cala Bea direcció sud. Passem pel càmping naturista El Temple del Sol, que deixem a la nostra dreta, mentre passem per un estret passadís que limita amb la platja. Arribats al final de la platja del Torn, seguim recte paral·lels al mar, i el camí ens obliga a passar pel costat d’una petita cala, La Cala de la Roca del Torn, per tal d’evitar caminar pel costat de la via del tren. Caminem prop dels penya-segats amb alguns passos bastant delicats i elevats. Quan arribem a la part alta de la vessant podem veure des d’allà la Cala Justell. Abans de baixar a aquesta última cala, ens trobarem a l’alçada de la via, davant d’una edificació des d’on surt un camí de terra ample. Aquí creuem la via i seguim aquest camí que condueix cap al pas sota la via per tal d’accedir a cala Justell. Prenem el camí en sentit contrari a la platja i el següent desviament a la dreta, on de seguida hi trobarem un cartell indicador de l’Espai Natural de La Rojala. En aquest punt s’inicia una pista forestal per l’esquerra, que seguim fins que trobem un desviament estret que puja per la dreta. No tardem més de mitja hora a arribar al cim. Un cop som al capdamunt de la Rojala, es pot gaudir d’unes excel·lents vistes. Seguim el sender per a baixar, seguint les indicacions de L’Hospitalet de l’Infant. La ruta ens fa baixar fins al mirador que hi ha al costat de la carretera que baixa a la Platja del Torn. Després de creuar la carretera, seguim en línia recta per la muntanya en direcció a la Punta de la Rojala des d’on veiem perfectament l’Hospitalet de l’Infant. Els descens comença a ser a poc a poc més pronunciat fins a desembocar una altra vegada a la porta del càmping El Temple del Sol. En aquest moment, ja som una altra vegada davant de la Cala Bea i desfem el camí fins a la cala d’Oques.

Tipus de ruta: Ruta circular
Punt de sortida i arribada: Cala d’Oques (L’Hospitalet de l’Infant)
Dificultat: Mitjana
Distància: 8 km
Durada: 3 hores

Punts d'interès: L’espai comprèn un tram de costa amb molts valors paisatgístics. Hi ha precioses dunes, pinedes litorals, així com prades de posidònies al fons del mar. Gràcies a la seva situació aïllada, la Rojala-Platja del Torn s’ha convertit en un espai idoni per a la interpretació i contemplació del medi natural, així com un espai òptim per al turisme naturista. També existeix l’opció de fer una ruta submarina per a descobrir els preciosos fons marins de la zona. A més, existeix una cova anomenada el Llop Marí, un espai paradisíac on es pot gaudir de la galeria lateral en ziga-zaga, així com d’una espectacular columna que la divideix. En aquest meravellós entorn, tots els curiosos poden observar-hi uns interessants processos de litogènesi. Nadant, o encara millor, amb una embarcació o un caiac, és possible accedir a la cova, sempre que el mar estigui calmat. El lloc més adequat per a posar-se a l’aigua és una petita cala que es troba a 60 metres al nord de l’entrada a la gruta. Explica la llegenda que Neptú, el déu dels mars, tenia un refugi en aquesta cova de la platja del Torn de L’Hospitalet de l’Infant.


L’Hospitalet de l’Infant
 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Un bany en una platja naturista

Has provat mai banyar-te nu al mar? És una de les millors sensacions que pots tenir! I si a sobre pots fer-ho en un entorn idíl·lic, l’experiència pot ser memorable. La platja del torn està unida a l’Illot, una roca que s’eleva en un dels extrems de la platja. Des de la roca, podem veure les restes de les torres de defensa i unes vistes precioses del litoral, des del Cap de Salou fins la totalitat del Golf de Sant Jordi.

 

Una mica d’història

Aquesta ruta ens ofereix la possibilitat de visitar els búnquers de la Guerra Civil, que trobem a tota la costa catalana. No oblidem que el general Franco va estar estudiant una invasió marítima de Catalunya que preveia un desembarcament a la Cala Justell. A més, la platja del torn era un dels llocs preferits pels pirates, ja que podien arribar a peu a la platja amb les seves barques i fer incursions a la ruta comercial que passava paral·lela a la costa, per l’antiga Via Augusta.

 

Una cerveseta al càmping

Tot i que no siguis fan dels càmpings, aquest és un dels millors naturistes que hi ha a tot Espanya. Si pots allargar l’estada, val la pena quedar-se alguna nit als seus fantàstics bungalous. Si no, sempre et pots prendre una cerveseta amb bona companyia mentre descanses després de la ruta.

Agenda

No s'ha trobat cap esdeveniment

Vols alguna proposta personalitzada?

Cultura, natura, gastronomia, vi, activitats a la platja o a l'interior...
T'ho posem fàcil!

CONTINUA LLEGINT

https://nazillispor.com/

Què necessites?