Cultura Ruta del Cister

T’imagines connectar amb el misticisme i iniciar-te a l’estudi dels què van ser els principals centres culturals de l’Edat Mitjana? La Costa Daurada va ser un centre radiador de cultura durant aquesta època en què un tipus de vida monàstica, basada en el treball i l’estudi, va recórrer Europa. Des de França, arriba l’ordre del Cister que es va establir a les nostres comarques. Al voltant dels monestirs s’hi van aixecar edificis administratius, hospitals, capelles, cases d’artesans i es van crear granges. Actualment podem rememorar aquesta vida medieval a través de la Ruta del Cister, un recorregut per tres monestirs, el de Poblet, -catalogat com Patrimoni Mundial per la UNESCO-, el de Santes Creus i el de Vallbona de les Monges, aquest últim situat ja a la província de Lleida.

 

Santes Creus

 

Sabies que...?

  • Poblet continua tenint una comunitat monàstica activa. Els homes es poden allotjar al monestir i compartir la rutina diària amb els monjos.
  • El monestir de Vallbona ha conservat la comunitat de monges durant més de 850 anys i ofereix la possibilitat a les dones de fer recessos espirituals allà.
  • Si ets un autèntic fan de l’arquitectura medieval, has de saber que el monestir de Santes Creus és un dels més grans i més ben conservats dels conjunts monàstics cistercencs que existeixen ara mateix al món.
Ruta del Cister

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
Filtrar per:
MAPA

Què necessites?