Enoturisme

Amor i terra sempre és igual a vi

Federico Fellini deia que “Un bon vi és com una bona pel·lícula: dura un instant i et deixa un sabor a glòria a la boca; és nou a cada glop i, com passa a les pel·lícules, naix i renaix en cada persona que l’assaboreix.”

Amb 7 Denominacions d’Origen de vi, i una bona part dels seus territoris inclosos en la Denominació d’Origen cava, la Costa Daurada compta amb una destacada varietat de paisatges de vinyes. De les vinyes en bancals del Priorat i de la serra del Montsant, fins a les planes del Camp de Tarragona i del Penedès. Els paisatges més ondulats de la Conca de Barberà conformen un trencaclosques de varietats, que un cop treballades amb l’herència d’una saviesa mil·lenària, donen resultats únics reconeguts internacionalment.

Si vols conèixer l’ADN de la cultura del vi en aquesta terra, has d’endinsar-te en les Catedrals del Vi, un nom que l’escriptor Àngel Guimerà va encunyar per a referir-se a aquests edificis majestuosos, plens de llum i de precisió artística. L’arquitecte Cèsar Martinell va construir 13 temples d’estil modernista destinats a convertir-se en cellers o cooperatives agrícoles. El Celler de la Cooperativa Agrícola de Rocafort de Queralt fou el primer celler projectat i construït per Martinell, al qual s’hi sumarien el de Barberà de la Conca o Montblanc, juntament amb el de l’Espluga de Francolí, projectat per Puig i Cadafalch.

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
Enoturisme

Vols alguna proposta personalitzada?

Cultura, natura, gastronomia, vi, activitats a la platja o a l'interior...
T'ho posem fàcil!

CONTINUA LLEGINT

També et pot interessar

Què necessites?