Cultura Paisatge dels Genis

Els artistes acaben sent els impulsors culturals d’una regió, i la Costa Daurada té un patrimoni immaterial que va des de la música fins a l’arquitectura, passant per la pintura o l’escultura. El Paisatge dels Genis et permetrà profunditzar en la vida i l’obra de quatre artistes universals, fills de quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades de la seva vida: Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig del Camp, Pau Casals a El Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan, aquest últim situat a les Terres de l’Ebre. Aquests quatre artistes han fet aportacions úniques a la cultura mundial i, com no, han modificat la idiosincràsia dels seus pobles natals, que llueixen amb orgull aquest títol. Les seves obres són les nostres millors guies turístiques. Les coneixem?

 

Vila Casals - El Vendrell

 

Sabies que...?

  • Reus i Riudoms continuen disputant-se el mèrit d’haver estat la ciutat natal de Gaudí. Una curiositat que ja ha quedat institucionalitzada en forma de simpàtica rivalitat entre ambdues localitats.
  • Joan Miró va arribar a Mont-roig del Camp per primera vegada l’any 1911, per a recuperar-se d’una malaltia. Inspirat pel seu paisatge, va concebre i crear un univers que el va convertir en un referent internacional.
  • El president nord-americà John Fritzgerald Kennedy va concedir a Pau Casals el 1971 la Medalla de la Llibertat per la seva contribució a la lluita per la pau al món, de la qual es va convertir en tot un referent.

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
Filtrar per:
MAPA

Què necessites?