Cellers i rutes del vi DO Penedès

Si parlem de vi a Catalunya, parlem del Penedès. Entre Tarragona i Barcelona, s’estén aquesta DO, sens dubte la més reconeguda de totes les catalanes. Entre el mar i la muntanya, aquests vins són el resultat d’un llarg i professional camí cap a l’excel·lència. Una DO amb diferents microclimes, sòls i paisatges, des del verd de la muntanya fins al blau del mar, que hi aporten una gran diversitat als seus vins. L’estendard de la DO Penedès és el xarel·lo. És la varietat de raïm més conreada amb una producció molt equilibrada i qualitativa que millora en els vinyars vells. S’hi elaboren vins afruitats i aromàtics que són un vertader plaer per als sentits. Aquesta DO és reconeguda pels seus vins blancs amb les seves varietats tradicionals xarel·lo, macabeu i parellada, a la qual se n’hi ha afegit altres fruit de l’experimentació. Una copa de vi del Penedès permet assaborir una petita porció de terra, art, cultura i saber.

 

Per què és especial?

És una de les DO més conegudes de tota Europa, sens dubte. Però nosaltres volem explicar-te’n altres detalls que la fan realment imprescindible. La relació entre el vi, el paisatge i la cultura es fa evident escoltant el violoncel del mestre Pau Casals, nascut al Vendrell, municipi on s’hi pot visitar la seva casa natal i la Vil·la Museu Pau Casals, que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis. En aquesta terra de pas, s’hi aixeca també la Ciutadella ibèrica de Calafell, un dels jaciments més singulars de Catalunya i un espai idoni per a interpretar com vivien els ibers.

 

Cata de vino

 

Què s'hi pot fer?

La DO Penedès ofereix experiències a cellers, activitats a les vinyes, tasts, sortides a peu i en bicicleta, així com visites a museus per a conèixer la cultura a fons. Als seus cellers s’hi troben sorpreses com els Vinagres Forvm, elaborats en uns vinyars situats a la que fou la Via Augusta romana, als Cellers Avgvstvs Forvum: uns vinagres agredolços d’alta qualitat que s’han servit als sopars dels internacionals Premis Nobel. 
 

Els raïms amb ADN :

DO Penedès

Si parlem de la DO Penedès la varietat de raïm més cultivada és el xarel·lo. És un territori de raïms blancs, frescos que maduren fent front a la calor i també a la sequera però que ens regalen vins únics, frescs, ideals per assaborir amb els productes típics de la Costa Daurada. 

 

CONSELL REGULADOR DE LA DENOMINACIÓ D'ORIGEN PENEDÈS
Pl. Àgora, 1
CP 08720, Vilafranca del Penedès
Tel. 938904811 Fax: 938904754
dopenedes@dopenedes.cat
www.dopenedes.cat

Enoturisme Costa Daurada- DO Penedès

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
Filtrar per:
MAPA

Què necessites?