El Priorat, un territori amb vocació vinícola

Vi del PrioratVi del Priorat
FALSET

L’ànima i el motor de la comarca. La passió i el paisatge dels prioratins. El vi, el beuratge indestriable d’aquestes terres agrestes i pissarroses, és el gran protagonista d’aquesta TripIdea. Et sumes a la cultura vinícola de la Costa Daurada?

El primer cap de setmana de maig, a Falset, se celebra la Fira del Vi que reuneix la DO Montsant i la DOQ Priorat. D’11h a 21h, una seixantena de cellers presenten els seus vins i caves. La teva missió és aconseguir tiquets i tastar les més diverses varietats de vi i cava, a més d’altres productes de la terra com formatges i embotits. A més, els nens de 5 a 12 anys poden participar a la Fira dels Petits, un escenari amb tallers perquè les criatures es distreguin mentre fan un sotagot de paper, o una simulació amb cartró i fusta d’un gotim de raïm. Els nens i nenes més artistes també poden participar al gran mural ambientat en la temàtica del cep. A pintar!

Un dia dedicat als cellers cooperatius

La Costa Daurada interior és el bressol del cooperativisme a l’Estat. Aquí hi ha el primer celler que va impulsar aquesta fórmula d’organització del treball agrari que ha perdurat amb èxit fins als nostres dies. Cada Dissabte Sant, en plena Setmana Santa, a Falset dediquen un dia sencer a les cooperatives de la comarca amb una fira. Una desena de cooperatives exhibeixen les seves novetats i n’ofereixen un tast als visitants. No et pots perdre el tradicional berenar de pa amb oli, sal o pa amb vi i sucre. Per llepar-se’n els dits!

El Castell del Vi de Falset

Coronant un turó que domina la vila de Falset, hi ha el castell dels comtes de Prades, una fortalesa que allotja un centre d’interpretació del vi. Els jocs i audiovisuals interactius del Castell del Vi posen en context xics i grans. La història de l’elaboració vinícola d’aquestes terres va molt lligada a l’orografia abrupta i a la idiosincràsia dels prioratins. Amb un vídeo espectacular és possible divisar les bancades de vinyes i els bells poblets del Priorat. I coneixeràs la llicorella, la pedra que dóna personalitat als vins que neixen en aquesta comarca.

Entra en un celler amb un guia ben particular

En Blai és un treballador del Celler Cooperatiu de Falset amb un humor tot especial. Està poc acostumat a rebre visites dels forasters, però és ell qui s’encarrega de descobrir-te els secrets de l’elaboració del vi passejant per aquesta joia del modernisme agrari. Segur que aquest actor amb esperit poca-solta et farà molt més divertida la visita guiada pels racons del celler. I és clar, podràs acabar-la amb un tast dels productes de la casa. Reserva la visita amb antelació!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?