Esports Senderisme

El bosc més pur, dens però lleuger

Descripció de la ruta

Ets un amant de les bones excursions? Aquesta, que s’emmarca a la comarca de la Conca de Barberà i dins La Ruta del Cister, n’és una de les nostres preferides! Si optes per aquest itinerari, podràs passar d’un paisatge típicament mediterrani al principi, caminant entre vinyes, fins a una vegetació densa i gairebé selvàtica. Durant la pujada de l’Obac de la Vall, el bosc és realment exuberant; hi ha castanyers, aurons blancs barrejats amb alzines, pins negres i varietats d’oliveres. Quan s’arriba a la part alta, ja a prop de Rojals, es pot observar una vista esplèndida de tota la vall a un costat, i a l’altre es pot veure com despunta l’església de Rojals. Un esforç final ens portarà fins al pintoresc poble de Rojals, amb els seus carrerons estrets entre boniques cases amb façanes de pedra. La baixada és pel mateix GR i quan s’està arribant a l’altura de la riera del Barranc de la Vall, hi ha un sender que surt a mà esquerra, senyalat amb una “X”, ja que surt del GR. Aquesta part no és molt freqüentada i es recomana portar pantalons llargs. Arribem a una pista, el Camí de les aigües o Coma de L’alandó, plena de fonts, que ens porta al Camí de la Coma i de tornada al punt d’inici.

Tipus de ruta: Ruta circular
Punt de sortida i arribada: Montblanc
Distància: 16,48 km
Durada: 6 hores i 17 minuts
Desnivell acumulat: 900 metres

Punts d'interès: Endinsar-se a Montblanc és descobrir un món medieval, on els carrers i cases del casc antic emanen un aire que et transporta a segles passats de senyors feudals, cavallers i pagesos, i on l’escriptor Joan Amades va situar-hi la llegenda més coneguda de Catalunya: la llegenda de Sant Jordi.


Rojals

 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Dormir en una casa rural

Si tens el cap de setmana lliure, et recomanem que allarguis la ruta a dissabte i diumenge. Per què? Doncs perquè et recomanem que passis la nit a Rojals, en una preciosa casa rural que porta per nom La Socarrimada, amb una oferta culinària exquisida que inclou, a part de boníssims plats típics de la zona, receptes italianes tradicionals.

 

Festa Medieval

Si fas la ruta al mes d’abril pots intentar fer-ho coincidir amb la Festa Medieval de Montblanc, un moment en què la ciutat es converteix en un municipi medieval, amb un mercat d’època, i amb moltes de les persones locals vestides recreant aquest període històric tan esplendorós. De totes formes, durant tot l’any, s’organitzen visites guiades pels espais més emblemàtics del municipi.

 

Pintures rupestres

Tot i que no és fàcil trobar-les, al camí que uneix Rojals i Cogollons hi ha un conjunt de pintures rupestres a les parets de les roques situades entre la vegetació.

43400 MontblancLa Conca de Barberà, Tarragona

Què necessites?