Cellers i rutes del vi DO Conca de Barberà

La DO Conca de Barberà es defineix com una DO amb caràcter únic, marcada per la seva història, gent, paisatges, cellers i vins. Conèixer aquesta DO és conèixer el trepat, la varietat autòctona de raïm negre de la Conca de Barberà, i els excel·lents vins que produeix, amb un punt d’acidesa, frescor i notes afruitades. Aquesta varietat s’ha utilitzat majoritàriament per a vins i caves rosats, però des de fa uns anys, diversos cellers l’han utilitzat per a elaborar vins negres d’autor.

 

Per què és especial?

La tradició vitivinícola de la comarca et transporta fins al segle XII, quan els monjos cistercencs de l’abadia de Santa Maria de Poblet i els templers de Barberà de la Conca transmeteren als agricultors els seus coneixements i experiències sobre el conreu de la vinya i l’elaboració del vi. Avui, el Monestir de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, continua tenint un paper destacat en diversos aspectes com l’aposta per la sostenibilitat i l’enoturisme, juntament amb la Ruta del Cister. La marca de Vinum Conca per a comercialitzar vins i caves produïts a la zona està més de moda que mai!

 

Què s’hi pot fer?

Una ruta per la DO ha d’incloure els cellers modernistes de les cooperatives de Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt i Sarral. La capital de la comarca, Montblanc, és una vila medieval que conserva una espectacular muralla on s’hi ubica, en una de les torres, el Consell Regulador de la DO, que proposa la Ruta dels Cellers de la Conca de Barberà per a gaudir de l’arquitectura, els vinyars i els vins dels seus cellers i, al mateix temps, descobrir diversos llocs d’interès, com el Monestir de Poblet, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga, la cova de la Font Major de l’Espluga, el castell templer de Barberà de la Conca i nombrosos pobles, esglésies i ermites.

 

Els raïms amb ADN  :
 

DO Conca de Barberà

Si parlem de la DO Conca de Barberà hem de fer-ho del trepat, la varietat de raïm autòctona que es cultiva a les valls del riu Corb, la Baixa Segarra i la Conca del Tremp. El trepat ens regala vins lleugers i afruitats i caves rosats excepcionals.

 

CONSELL REGULADOR DE LA DENOMINACIÓ D'ORIGEN CONCA DE BARBERÀ
Torre del Portal de Sant Antoni - C/ de la Volta, 2
CP 43400, Montblanc (Comarca Conca de Barberà)
Tel. 977926905 Fax: 977926906
info@doconcadebarbera.com
www.doconcadebarbera.com

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
Filtrar per:
MAPA

Què necessites?