Cicloturisme i BTT Rutes de carretera

RUTA MAR I MUNTANYA

Del mar a la muntanya: des de les platges de fina i daurada sorra fins a les serralades del prelitoral. Aquesta ruta et permetrà gaudir d’un paisatge únic a recer de pobles rurals que encara preserven l’activitat agrària com a principal motor econòmic i on els cultius de vinya i oli són una autèntica joia paisatgística.

La ruta neix a Cambrils, la capital gastronòmica de la Costa Daurada, per continuar en direcció a Mont-roig del Camp. Des d’aquí aniràs en direcció al Priorat accedint-hi per La Torre de Fontaubella, situada al sud-est de la comarca, per continuar per Marçà, que gaudeix d’un entorn natural únic amb la Pallissa que té parada obligada.

El retorn cap a la costa ens porta per Falset, una joia arquitectònica que compta amb el celler modernista dissenyat per Cèsar Martinell, per continuar fins a Duesaigües amb dos ponts, bastits l’any 1893, per salvar els barrancs d’Enseula i dels Massos.

 

Tipus de ruta:

Circular

Punt de partida:

Cambrils

Punt d’arribada:

Cambrils

Dificultat:

Difícil

Distància:

74,5 km

 

Enllaç amb la ruta

https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/7-mar-i-muntanya-19554196

 

 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Cambrils, a primera línia de mar, t’ofereix una rica proposta gastronòmica amb tot el bo i millor del mar.

Marçà, a la comarca del Priorat, preserva els rentadors públics del 1864 just al costat de la font pública. Atura’t, també, a la pallissa, un embassament natural de terra vermella situat a la conca de la riera de Marçà.

Falset, la capital del Priorat, preserva, al clos de muralles, autèntiques joies medievals com la plaça de la Quartera on també s’hi troba el Palau dels Ducs de Medinacelli o el call jueu.

Duesaigües té dos ponts que són singulars per a salvar els barrancs d’Enseula i dels Masos. A més, un d’ells està declarat element del patrimoni industrial.

Riudecanyes, el pantà va ser creat a iniciativa de l’Ajuntament de Reus per garantir el subministrament d’aigua a la localitat.

CambrilsTarragona, Catalunya
CambrilsCambrils

Què necessites?