Cambrils amb els cinc sentits

CambrilsCambrils
CAMBRILS

Tanca els ulls i escolta com trenquen les onades contra la sorra de la Costa Daurada. Palpa les xarxes dels pescadors d’alta mar. Viu una subhasta del peix tal com es feia antigament. Descobreix les sorpreses sensorials que t’ofereixen el port i la platja de Cambrils en una proposta innovadora que converteix la visita en una experiència que et queda gravada al cervell. 
Turisme de Cambrils organitza visites guiades pel paisatge costaner del municipi amb protagonisme de la vista, l’oïda, el tacte, l’olfacte i el gust. Una visita batejada amb el nom de Ruta dels Sentits i que és molt recomanable per fer amb nens. Les criatures mai no en tenen prou amb una visita convencional, sinó que fer-los interactuar amb els espais i els objectes és la fórmula ideal per sadollar la seva curiositat infatigable.

La Ruta dels Sentits pel port de Cambrils també és apta per a persones amb alguna discapacitat. Els materials també els pots consultar en braille durant la visita i el trajecte està lliure de barreres arquitectòniques. Si vols contractar la visita guiada, fes-ho amb certa antelació a Turisme de Cambrils.
Sigui quina sigui la teva ruta, no et pots perdre un dels símbols del poble, la Torre del Port. És una construcció de defensa del segle XVII ubicada al centre del passeig portuari. L’edifici està catalogat com a bé d’interès cultural i acull de forma intermitent exposicions temporals sobre el mar i la pesca.

 

Etiquetes: 

Endinsa’t en la pesca a Cambrils

Cambrils, al cor de la Costa Daurada, és un lloc perfecte per passejar en família. Tant la Ruta dels Sentits com qualsevol visita guiada al poble et descobrirà, segur, una de les activitats indestriables d’aquesta bonica localitat costanera: la pesca. Els mètodes de pesca tradicional continuen tenint un pes important en la feina diària de les desenes de pescadors que tenen aquí el seu port base. Pels volts de les cinc de la tarda, excepte els diumenges, veuràs tornar les barques esglaonadament a port. Els pescadors, sovint després de més de deu hores de feina sense pausa, descarreguen les caixes de sardines, lluços, raps, gambes... que acabaràs trobant aquella mateixa tarda al mercat.

Però si el que sempre havies volgut era embarcar-te tot un dia amb els pescadors, a Cambrils ho pots fer realitat! Amb el Pesca Turisme t’embarques a les 7 del matí amb els professionals de la captura de peixos i els ajudes a feinejar com si en fossis un més! Una ocasió única per viure les sensacions d’una dura jornada pesquera i assaborir les bondats de la Mediterrània. Hi ha una altra activitat més light, més adequada per a famílies, que consisteix a acostar-se amb una embarcació turística fins on els pescadors llancen les xarxes a alta mar. Allà t’explicaran les diferents arts de pesca i l’apassionant vida del Mediterrani. Aquí pots trobar les diferents opcions.

jornades_galera_2020_retallat_0.png

Posar en valor la cuina amb galeres

La cuina marinera té al mes de febrer a Cambrils una de les seves dates marcades en vermell. Se celebren les Jornades de la Galera, un autèntic festival gastronòmic centrat en aquest crustaci tan gustós però sovint eclipsat per la gamba o l’escamarlà. Una cinquantena de cuiners, fins i tot amb estrella Michelin, elaboren les seves receptes amb galera. Et vénen de gust unes galeres amb calçots i oli d’oliva de Siurana? L’esclat de sabors té com a gran colofó la galerada popular, que se sol fer en diumenge.
Marca't el febrer a l'agenda per no perdre't aquest festival gastronòmic. 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?