Cultura Patrimoni de la Humanitat

Resseguir l’empremta de l’home permet conèixer l’essència d’un territori únic. A la Costa Daurada, aquest discurs històric té importants capítols que han deixat llegats excepcionals, alguns inclosos en la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. 

Des de les pintures rupestres, que les societats primitives van realitzar en abrics i coves com les de Montblanc i Capçanes, passant per les infrastructures i els equipaments de l’imperi romà a l’antiga Tàrraco. Sense oblidar l’edat mitjana i la construcció de la Catalunya Nova amb monestirs com el de Santa Maria de Poblet. 

Si bé el patrimoni emociona, els castells fan viure instants únics, màgics... Fa més de dos segles que els castellers alcen construccions amb valors que els fan únics i que es preserven com un símbol de país. Són molts els pobles i ciutats de la Costa Daurada que tenen colles castelleres i et proposem resseguir-ne els locals o no perdre les grans diades castelleres a les places dels pobles d’aquest territori.

Arreu de la geografia de la Costa Daurada hi trobaràs construccions de pedra seca: barraques, marges de despedregar, cabanes de volta, balmes o basses i cisternes. Totes elles han estat incloses a la llista de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Però la llista del Patrimoni de la Humanitat també inclou la gastronomia perquè la dieta mediterrània està considerada un dels béns culturals que també hem de preservar. Els ingredients d’aquesta cuina podràs tastar-los en els menús dels restaurants de la Costa Daurada.

 

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats

Què necessites?