Vacances nàutiques, culturals i gastronòmiques a Mont-roig del Camp

CaiacCaiac
MONT-ROIG DEL CAMP

Un sol municipi i tantes coses per fer-hi... Sembla que el secret de Mont-roig del Camp, una de les destinacions imprescindibles de la Costa Daurada, comença a escampar-se. I no n’hi ha per menys! En aquesta TripIdea ens instal·lem en aquest poble del Baix Camp i et posem a tocar una sobredosi d’atractius.

Comença a tocar de mar. Mont-roig del Camp i el nucli de Miami Platja formen part de l’anomenada Estació Nàutica de la Costa Daurada, que va des de Salou fins a l’Ametlla de Mar. Una estació nàutica és un espai recreatiu que permet fer activitats en contacte amb l’aigua. 

En el cas del municipi de Mont-roig, l’oferta pot quedar resumida en dades: 12 quilòmetres de costa amb 4 platges, 9 cales, i amb la possibilitat de practicar 15 esports nàutics. Des de Miami Platja pots fer 'parasailing' –recórrer la costa en un paracaigudes arrossegat per una llanxa motora–, o fer una excursió aquàtica amb 'jet ski' –una potent moto d’aigua–, o també gaudir d'un passeig tranquil per la costa a bord d’un caiac. Sempre és recomanable reservar les activitats amb certa previsió per no tenir sorpreses.

mas_miro_0.jpg

Joan Miró, el geni a Mont-roig

Per fer una visita al Mont-roig del Camp “de secà” l’argument és ben fàcil de trobar. El poble va allotjar al pintor Joan Miró i el seu nom ha quedat inevitablement lligat als seus carrers. Per això, Mont-roig és una de les parades necessàries en la ruta del Paisatge dels Genis, que passa per diversos municipis de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.
 
Joan Miró arribava a Mont-roig l’any 1911, després d’una depressió. Des d’aleshores, l’artista sempre va voler mantenir viu el vincle amb el poble i una garrofa amagada a la seva butxaca l’arrelava a una terra i a un paisatge únic, que ara podràs descobrir al Mas Miró.
 
La descoberta de Mas Miró et portarà a visitar l’interior de la finca on Miró va passar-hi temporades i va immortalitzar a “La Masia”, ara exposat a la National Gallery de Whasington. Però també podràs recórrer el taller, on Miró es tancava per a crear, el galliner o el jardí.
 
L’escapada a Mas Miró serà un excel·lent preludi per capbussar-te a les transparents aigües del Mediterrani de la platja de la pixerota, situada a dos quilòmetres del mas on a Miró li agradava nedar i prendre banys de sol.

 

 

Un toc de pop al plat

Durant la primera quinzena de juny, els restaurants de Mont-roig i Miami Platja donen un accent de pop a les seves creacions culinàries. En el seu primer diumenge, les Jornades Gastronòmiques del Pop et permetran tastar a preu reduït les delícies fetes amb aquest apreciat cefalòpode tan present a la Costa Daurada. Et ve de gust una torrada de pop amb allioli, ceba caramel·litzada i allada? Un ‘wok tai’ de pop? A més, amb el nou Tapapop pots recórrer els restaurants del municipi tastant el pop en format de tapa. I si fas tres tapes en diferents establiments, fins i tot hi ha un premi sorpresa! Aplica’t aquell eslògan que diu... “quan menges pop, no hi ha estop”! O no era ben bé així? Bon profit!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?