Tres pessebres vivents i un pessebre a les platges de la Costa Daurada

Pessebre vivent de VallsPessebre vivent de Valls
POBLA DE MONTORNÈS, LA
VALLS
VANDELLOS I HOSPITALET DE L'INFANT
VILA-SECA

El 25 de desembre, fum, fum, fum! Si veieu un minyonet ros i blanquet és que el pessebre ja està instal·lat, i tots els pastors poden anar-lo a adorar. Per Nadal són molts els pobles i ciutats que representen el naixement de Jesús. Però hi ha pessebres molt especials, teatralitzats amb homes i dones de carn i ossos, fets en pobles abandonats, en masies històriques catalanes, en espais rurals envejables... En aquesta TripIdea et fem una selecció dels pessebres més destacats de la Costa Daurada. Així doncs, agafa el sarró, i au, cap a l’establia!

 

Masia de Castelló, pessebre en un poble abandonat

Des de finals dels anys noranta, una associació va decidir recuperar el petit nucli de Castelló, a tocar de Vandellòs (dins del municipi de l’Hospitalet de l’Infant) i representar-hi cada any un dels pessebres vivents més singulars de tot Catalunya, el Pessebre dels Estels. Així, tornen a donar vida al poble recuperant espais com les eres, les places i les cases i oferint als visitants un retrobament amb els oficis que antigament s’hi havien desenvolupat. Pots veure la feina que feien els batedors de l’era, les carboneres o els forjadors. Fins a 325 persones participen en l’escenificació del naixement de Jesús en un bonic poble de muntanya: una teatralització que també et farà viure amb els propis ulls la quotidianitat de molts petits pobles del Principat en el passat. Se sol representar 3 dies a la tarda durant les festes de Nadal.

Guiats pel vell pastor a la Pobla de Montornès

Un dels més veterans de l’escena del naixement, el vell pastor, t’acompanyarà pel Pessebre de la Pobla de Montornès i resoldrà totes les preguntes que tingueu tu i els aprenents de pastor que t’acompanyin en la visita. La representació es fa per torns de 45 minuts en un itinerari al voltant de l’Ermita de Montornès, situada en un petit turó al costat del poble.

Ve l'hivern i es prepara
un pessebre estimat;
adobeu els camins, que el pas sigui ben pla,
reforceu la teulada, que potser nevarà

Així diu el poema d’Olga Xirinachs dedicat al pessebre d’aquest poble. És un recorregut molt recomanable de mig quilòmetre perquè grans i petits s’acostin a l’escena més representada del món.

El pessebre amb denominació d’origen de Valls

Les anècdotes, la història i la vida diària de Valls s’han colat al pessebre vivent de la capital de l’Alt Camp. Es representa al barri antic, i repassa, al llarg d’una seixantena d’escenes, els principals episodis de la història de la ciutat. L’església de Sant Joan acull les representacions bíbliques i la resta estan repartides pel centre del barri, en un espectacle que protagonitzen més de 300 actors voluntaris, amb música i dansa. Cada any visiten al voltant d’unes 5.000 persones aquest pessebre de la Costa Daurada, fet que evidencia que les veïns i comerciants de Valls hi posen talent i ofici!

El pessebre de sorra de Vila-seca, a la Pineda Platja

Si hi ha una representació del pessebre que deixa tothom amb la boca oberta, siguin amants o detractors del Nadal, aquesta és la de la platja de la Pineda. Un grup d’escultors d’arreu del món s’encarreguen de construir amb sorra les diferents escenes del naixement de Jesús. El resultat és un monument efímer que et deixarà estupefacte per la qualitat dels detalls i la perfecció en les formes. Si hi vas amb nens, també podran col·laborar a construir i pintar ornaments –també fets de sorra- i així sentir-se part d’una obra que es repeteix cada any a pocs metres d’on trenquen les onades. Jesús és nat a la platja, quin descobriment!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?