Les tres valls per descobrir a peu o amb bici de les muntanyes de Prades

Serra del MontsantSerra del Montsant
PRADES

El riu Siurana, el riu Brugent i el riu Glorieta han serrat amb el pas dels segles l’orografia d’unes muntanyes amb un gran atractiu natural. Posa’t en marxa i apunta’t amb aquesta TripIdea a descobrir el patrimoni de les muntanyes de Prades amb criatures. Estan certificades com a Destinació de Turisme Familiar, i això vol dir que tot és molt més fàcil si hi vols fer una visita amb els petits de la casa.

La vila vermella és un bon punt de partida per a aquesta sortida. Així és com es coneix el poblet de Prades, pel color omnipresent a les construccions de pedra d’aquest municipi de la Costa Daurada. Camina pels carrerons estrets i arriba a la plaça porxada de la vila, on trobaràs una singular font renaixentista al peu d’una majestuosa església. Hi ha empreses que a ple estiu organitzen gimcanes per descobrir Prades en família i d’una manera molt divertida. Us dividireu en dos grups i haureu de resoldre algunes incògnites per guanyar aquesta didàctica competició

Si vols fer una excursió curta, la més indicada i bonica és fins a l’ermita de l’Abellera, a uns 2 quilometres de la vila. L’edifici, del 1570, està encastat en una cinglera de pedra aprofitant una cova natural. Des dels laterals les vistes d’aquestes valls –la més pròxima és la vall del riu Brugent– són per quedar embadocat una bona estona.

El poble deshabitat de la Mussara

Per buscar un altre mirador d’excepció cal pujar fins a la Mussara. És un nucli deshabitat –amb tot el seu magnetisme intacte– situat a 990 metres d’altura prop del cingle de les Airasses. Els dies clars des d’aquí es pot veure magníficament el Delta de l’Ebre i fins i tot les illes Balears. La Mussara és punt de sortida de moltes excursions pels racons més bonics de les muntanyes de Prades.

Més coses que no et pots perdre? Les patates de Prades i la mel d’aquestes terres. Si no tens l’ocasió de tastar-les aquí, endú-te’n a casa. I el pa del forn medieval de Capafonts, una vila que també val molt la pena visitar. Si enganxes dies de calor, aquesta TripIdea et salvarà de les altes temperatures assenyalant-te les millors piscines naturals amagades en el curs dels tres rius. 

Ruta amb bici per l’Alt i el Baix Camp

Alcover, Valls o fins i tot Cambrils –destinació especialitzada en cicloturisme– són un perfecte camp base per explorar la Costa Daurada a cavall d’una bicicleta de carretera. Si busques una via serpentejant amb un bon desnivell per superar, et suggerim una ruta trencacames. Des de Vilaplana puja fins a la Febró, i després fins a Capafonts, la Cadeneta i Mont-ral. La carretera està en òptimes condicions i és una excel·lent manera de veure el paisatge de les muntanyes de Prades amb uns pedals ancorats als peus. 

Per descomptat pots resseguir els atractius remarcats en aquesta Tripidea en una ruta cicloturística. O apunta’t també altres atractius de l’Alt i el Baix Camp per fixar-te com a objectiu i agafar-te fort al manillar: el celler modernista de Nulles, el monestir de Poblet i el de Santes Creus, el santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, el castell-monestir d’Escornalbou, Pratdip i la inigualable vila de Mont-roig del Camp. 

Tens feina per endavant, ja has posat a zero el comptaquilòmetres?

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?