El tranquil camí de ronda de Roda de Berà

Camí de ronda de Roda de Berà Camí de ronda de Roda de Berà
RODA DE BERÀ

És primavera i encara no fa prou calor per passar el dia estirat a la platja. Des de l’agradabilíssima Platja Llarga de Roda de Berà se’t presenta l’oportunitat de començar un trajecte reposat i en família a tocar del mar. Què seria de la Costa Daurada sense els seus inigualables camins de ronda?

La sortida des del municipi mil·lenari de Roda de Berà es fa des de l’extrem sud del passeig Marítim, on fins i tot es pot aparcar el cotxe. El primer tram de caminada és paral·lel a la Platja Llarga fins a l’ermita de la Verge de Berà. La plaça de l’Ermita és un bon indret per fer una primera parada o fer córrer les bicicletes de les criatures. 

Comença el recorregut per la costa rocosa i rica en vegetació, recentment habilitada perquè tothom hi pugui passejar. Caminaràs pel peu del castell de Berà –que no és visitable– convertit durant els anys 50 en una residència d’empleats del Banc d’Espanya. Fins fa no gaire, aquest bonic complex incloïa en els seus dominis una part del trajecte actual del camí. És molt gratificant caminar amb amics o família per aquí mentre t’atures a observar les vistes des dels miradors i jugues a imaginar qui i com viu en les majestuoses cases que s’endevinen darrere la vegetació. Caminaràs a tocar de la platja dels Capellans, on si fa bona temperatura et vindrà de gust remullar-te.

Dalí i Luis del Olmo, “protagonistes” del Roc de Sant Gaietà

Amb prou feines dos quilòmetres després de l’inici del recorregut pel camí de ronda, arribes al Roc de Sant Gaietà. És una urbanització construïda a principis dels anys 70 que recrea l’arquitectura de diferents llocs i èpoques de la península ibèrica. Menció especial mereixen els seus jardins amb vistes al port esportiu i també l’oferta museística que hi pots trobar. 

El centre cívic La Roca Foradada acull ni més ni menys que una exposició permanent d’escultures de Salvador Dalí, cedides per Georges Lavaill, mestre fonedor que treballava per a l’artista cadaquesenc i resident a Roda de Berà. El local també acull el Museu de l’Escriptor, amb elements relacionats amb aquest ofici, i el Museu de la Ràdio Protagonistas Luis del Olmo, amb més de 240 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques cedits pel reconegut periodista.

Caminades familiars per la ronda verda del Baix Gaià

La geografia d'aquesta zona de la Costa Daurada la fa perfecta per fer-hi caminades curtes i de mig recorregut. A Roda de Berà pots establir l’inici i final de la ronda verda, el circuit circular de camins perfectament assenyalats que uneix 11 municipis del Baix Gaià. Aquestes vies verdes tenen com a nexe d’unió el riu i conviden a un passeig relaxat per a tota la família entre l’aigua, horts d’arbres fruiters, platges i paisatges boscosos. 

Des de Roda, surt un camí cap a la Pobla de Montornès amb un cert desnivell, i un altre de molt més pla cap a Creixell que és un antic camí de ferradura. Tu tries, cap al litoral o cap a l’interior. Tots dos camins s’acaben unint al pantà del Catllar, uns 16 quilòmetres més endavant.

Et recomanem que facis la via verda per trams curts, en què l’inici i el final ve marcat per cada municipi. I alerta, si fas el tram de ronda que va paral·lel al Gaià, porta repel·lent de mosquits, perquè ja saps que sempre és millor prevenir i així el trajecte serà un èxit!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?