El monestir talaia del Camp de Tarragona

Castell d'EscornalbouCastell d'Escornalbou
RIUDECANYES

Serpenteja amunt per la serra de l’Argentera una carretera que sembla que no tingui final. En un dels cims d’aquestes muntanyes del massís Prelitoral sorprèn trobar un atractiu injustament poc admirat. Comencem aquesta TripIdea en una autèntica joia de la Costa Daurada, al castell monestir de Sant Miquel d’Escornalbou.

No és estrany imaginar perquè els seus primers fundadors van situar la construcció en aquest indret. La posició elevada del castell monestir d’Escornalbou –a uns 600 metres d’altitud– fa que sigui una talaia única per admirar el Camp de Tarragona. Els dies clars es pot veure tot el golf de Sant Jordi i més enllà (des del cap de Salou fins a la punta del Fangar del delta de l’Ebre), i fins i tot,si tens molta sort, el puig Major de Mallorca!

Al segle XII, un grup de frares agustinians van rebre l’encàrrec d’aixecar l’edifici sobre les runes d’antigues fortificacions. La restauració actual és responsabilitat d’Eduard Toda, diplomàtic i filantrop reusenc que va establir aquí la residència a principis del segle XX. Les habitacions senyorials o l’excepcional biblioteca et donaran una idea de la vida burgesa que portava Toda fins que es va arruïnar durant la Guerra Civil. 

Excursió Excursió

Ruta pels camins de la baronia

El castell monestir d’Escornalbou és per a molts l’origen o final d’una excursió a peu o en BTT per la seva baronia,per camins que et duen a conèixer poblets rurals com Riudecanyes, Duesaigües, Argentera, Vilanova d’Escornalbou o Mont-roig del Camp. 

Si et limites al monestir, també pots caminar! Entrant per una de les portes laterals de la fortificació, accedeixes al passeig dels Frares, un camí circular d’un quart d’hora durant el qual canviaràs el paisatge de la plana pel del bosc de muntanya. I per tenir una vista privilegiada del monestir de pedres rogenques hauràs de fer una mica de cames i pujar fins a l’ermita de Santa Bàrbara, dalt de tot del turó. Amb l’excusa de la seva ubicació es va consagrar a la verge protectora dels llamps i les tempestes! 

Sens dubte és una sortida completa amb ingredients de senderisme, visita de patrimoni històric i acostament a la fauna i flora. Amb una mica de sort fins i tot podràs divisar alguna àguila cuabarrada!

Tasta Verd, la fira de la terra de la Costa Daurada

Per començar la primavera, a la propera població de Riudecanyes celebren una trobada per reivindicar els fruits de la terra i homenatjar (és ben merescut) els homes i dones que treballen el camp per donar-nos a tots plegats productes de qualitat. És el Tasta Verd, la fira dels sentits, una festa amb mostra d’oficis, exposició de productes agrícoles de conreu tradicional i ecològic i degustacions d’olis i vins. Cantada d’havaneres, espectacles de carrer i actuacions castelleres hi posen les notes de color. 

Sol ser l’últim dissabte de març de 10h a 20h. Si hi arribes ben d’hora ben d’hora fins i tot podràs veure l’arribada del carro del peix a la plaça i participar a la divertidíssima subhasta de la pesca del dia procedent de Cambrils. Qui en dóna més? Adjudicat!

Segueix-nos!

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?