Esports Senderisme

Cels estrellats i nit en refugi

Descripció de la ruta

Aquest itinerari per l’Alt Camp ens permetrà conèixer llocs de gran bellesa, com les velles pedres plenes d’història d’Alcover o el paratge de l’Ermita del Remei, on es barregen l’espiritualitat del lloc amb l’ombra dels arbres i la frescor de les fonts. Pujar a Mont-ral i Farena ens acostarà a un ambient de muntanya que ens encanta. Durant el recorregut podrem observar els antics molins paperers i l’antiga central elèctrica, avui abandonada. També visitarem Mont-ral i la seva església romànica, des d’on es pot gaudir d’una extraordinària panoràmica. Arribats a Mont-ral, tenim dues opcions, continuar muntanya amunt per la serra dels Avencs fins a la Foradada, situada als peus de la Muntanya dels Motllats, o pujar cap a Farena. Si tornem a Alcover seguirem, muntanya avall, fins al poblet del Bosquet i, tot seguit, cap a l’Aixàviga, on trobarem una bona font. Vorejant el barranc de la Font Fresca, retrobarem la baixada a les Fonts del Glorieta, el Remei i l’Alcover. Si triem l’alternativa de pujar fins a Farena, sortirem de Mont-ral seguint els pals indicadors que ens portaran fins a aquest poble, que compta amb un paisatge impressionant.

Tipus de ruta: Ruta circular
Punt de sortida i arribada: Alcover
Distància: 27 km
Durada: 3 hores i 30 minuts
Desnivell acumulat: 1200 metres

Punts d'interès: Et recomanem que visitis el Museu d’Alcover situat a una antiga torre medieval que alberga una important col·lecció de fòssils marins de l’època del triàsic que va ser descoberta de manera fortuïta a les pedreres d’Alcover-Mont-ral. També és un espai òptim per a conèixer l’etnografia de la zona, i com era la vida burgesa d’aquest ambient rural de la Costa Daurada.


Mas Forès
 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Dormir en un refugi de muntanya

Dormir en un refugi de muntanya és una de les experiències més inspiradores que podem tenir. A Mont-ral tenim aquesta possibilitat! D’aquesta manera, una ruta d’un dia es pot convertir en un fantàstic cap de setmana de natura.

 

Un bon àpat a Farena

Si vols menjar bé no dubtis a anar al restaurant Brugent, a Farena. La Xesca i en Xavier són uns amants de la muntanya i es coneixen la zona com el palmell de la mà. El 1989 van deixar Reus i es van instal·lar a Farena per a oferir als caminants plats de cuina casolana catalana per a recuperar forces. Hi trobaràs llesques, plats típics com la botifarra amb seques, calçotades a l’hivern i paelles de muntanya durant tot l’any, prèvia reserva.

 

Un pícnic i gronxadors

A la zona del Mas Forès, de camí a les Fonts del Glorieta, hi ha una zona de pícnic on hi ha gronxadors i una zona lúdica perquè els més petits hi puguin fer la seva.

43460 AlcoverAlt Camp, Tarragona

Què necessites?