Viatge en el temps amb el Tarraco Talgo

Tarraco TalgoTarraco Talgo
TARRAGONA

Entres al túnel del temps i apareixes a l’Estació de França de Barcelona. Ets als anys 60, quan el país tot just comença a recuperar el pols després d’una llarguíssima postguerra. Tens un bitllet per a un tren radiant del qual tothom parla a la ciutat, el Talgo, el ferrocarril més innovador del moment. El tren avui té destí Tarragona, a la Costa Daurada. De pressa, puja, que el cap d’estació ja ha fet sonar el xiulet!

De maig a octubre, el Tarraco Talgo, aquesta original proposta de turisme vintage, surt cada dissabte amb l’argument de dur els viatgers fins a una de les ciutats més monumentals de Catalunya. Però l’experiència, a banda del destí, s’ho val també pel trajecte. L’interior i l’exterior d’aquest Talgo III RD et fa retrocedir 50 anys en el temps. 

Un tallat dels anys 60 al Tarraco Talgo

Reconeixeràs el seu clàssic buc metàl·lic amb una franja vermella al mig. I a dins, et sorprendrà l’amplitud dels seients amb reposabraços, les cortinetes beix enganxades amb velcro i una cafeteria d’època per si vols prendre un tallat –un tallat dels anys 60, és clar–. Fins i tot el fil musical fa sonar un mix –no sabem si amb cinta de casset– amb el millor revival dels hits dels 60 i els 70. Deixa l’iPod a la motxilla i viu el trajecte com es feia antigament.

El Tarraco Talgo surt els dissabtes pels volts de les 10 del matí de l’Estació de França –consulta horaris actualitzats al web de Renfe–, fa parada a Barcelona-Sants i a Vilanova i la Geltrú i arriba a Tarragona al cap d’una hora i mitja. La tornada la fa pels volts de dos quarts de vuit del vespre.

Dels anys 60 a la gran ciutat del segle II aC

Ja que ets dins d’un flaixbac, fes cara de velocitat perquè tornem a entrar a la màquina del temps per viatjar molt més enrere. Ara, te n’adonaràs ben ràpidament, has caigut a la Tarragona de la màxima esplendor durant la dominació de l’Imperi Romà. Ja dins del Talgo t’hauran proporcionat informació sobre el passat romà de la ciutat i una proposta de ruta per veure en un dia els principals monuments, com el circ, l’amfiteatre o les muralles. Un guia turístic, a més, acompanya normalment els viatgers fins a la ciutat.

El festival Tarragona Història Viva et posarà encara més en situació. Durant els caps de setmana d’estiu es fan a la ciutat recreacions històriques aprofitant el patrimoni arquitectònic de l’antiga Roma i les criatures acaben jugant en tallers de disfresses i d’esports de l’època. 

Si no coincideixes amb cap esdeveniment del festival, no hi fa res, Tarragona és prou apassionant per viure-la pel teu compte durant unes hores. Però no oblidis l’horari del tren! Que el Tarraco Talgo surt puntual!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?