Viatge a la terra dels ibers a Calafell

IbercalafellIbercalafell
CALAFELL

Calafell és un bon indret per passar unes vacances tranquil·les o fins i tot una època de descans de la teva vida. Això ja ho han tingut molt clar els pobladors d’aquestes terres des de fa mil·lennis. I és que aquí va viure un dels principals assentaments d’ibers de la península cap allà el 500 aC. Eren de la tribu dels cossetans, avui homenatjats cada estiu al festival Ibercalafell, el Festival de la Terra Ibèrica. Està dedicat especialment a divulgar el món dels ibers entre els nens i els adults i es fa durant la primera quinzena d’agost.

Una de les seves activitats et proposa anar a buscar pel bosc qualsevol element que pugui convertir-se en pintura per dissenyar el teu propi vestit iberic. Al nucli antic hi fan representacions de l’època, mentre a la Ciutadella Ibèrica, als afores del poble, es fan la majoria de tallers: d’elaboració de pa, d’encunyament de monedes, dels oficis més antics d’aquestes contrades, xerrades divulgatives... El festival es tanca amb una nit de foc, element quotidià dels ibers i al mateix temps element omnipresent als rituals d’aquesta civilització.

En família a la platja del Biberó de Calafell

L’amplitud, la llargada i les immillorables condicions de la platja de Calafell fan que sigui una de les més apreciades de la Costa Daurada. La qualitat de la sorra i de l’aigua, la calma habitual del mar i la suavitat del pendent en l’entrada al bany li han donat des de sempre bona fama entre les famílies. De fet, sovint s’ha anomenat els 5 quilòmetres de costa de Calafell com la “platja del Biberó”.

A més, en època d’estiu, les platges ofereixen acitivitats infantils. Pots gaudir als inflables de l’aigua, llogar un patí per anar a fer una volta marítima en família –el pare, per cert, té dret a abandonar la duríssima feina dels pedals!–, pots llogar bicicletes per hores, o pots gaudir d’un parc aquàtic especialment pensat per a criatures. I alerta, progenitors, si porteu alguna moneda a la butxaca, quedarà dilapidada al quiosc de llaminadures!

El rossejat, la sublimació dels fideus i el rap a la Costa Daurada

Fa més de 30 anys que la gastronomia calafellenca té al juny una cita digna de conèixer. En dissabte es fa el tradicional rossejat popular de Calafell (normalment el segon dissabte de juny), una convocatòria multitudinària amb aquest plat local de la cuina marinera de la Costa Daurada com a protagonista. Des de fa uns anys que serveix per donar el tret de sortida a la Quinzena Gastronòmica del Rossejat, l’excusa amb què els principals restauradors del municipi s’han unit per cuinar aquesta delícia que eleva els fideus –o l’arròs– i el rap a la màxima expressió pescadora.

De fet, el rossejat no és un plat, sinó que en són dos! El primer amb l’arròs o els fideus rossos cal acompanyar-lo amb el rap amb patates. El brou de peix de roca que serveix de base és el secret més ben guardat de cada xef! El rossejat és de fet una recepta d’origen humil de quan els pagesos intercanviaven les patates pel rap dels pescadors. Que t’aprofiti Calafell al paladar!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?