Nits de lluna plena i jocs de descoberta al Pont del Diable de Tarragona

Pont del DiablePont del Diable
TARRAGONA

Vigila on poses el peu! Al bosc, de nit, és difícil caminar i orientar-se, i cal que paris molta atenció a les indicacions del guia. Més encara si ets al peu d’un monument que amaga tantes llegendes com el Pont del Diable, un aqüeducte romà situat a la Costa Daurada que també s’anomena de les Ferreres. Una de les activitats estrella per visitar tot el conjunt ecohistòric són les sortides que s’organitzen les nits de lluna plena. L’enigmàtica llum que desprèn la fase lunar més admirada i la quietud i el silenci d’aquest entorn et faran descobrir de nou un monument que és Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. 

La ruta et portarà pels boscos propers i pels jardins romàntics dels germans Puig i Valls. Si estàs atent, veuràs aus nocturnes com l’òliba i el siboc, o sentiràs la fressa entre els arbres del xot o l’enganyapastors, dos ocells molt més difícils de veure en plena nit. Si vols fer la visita guiada amb nens, endavant! Només ho has d’avisar perquè adaptin l’itinerari per als més petits.

Expedició en família per trobar el diable

Aquesta és una de tantes activitats que et poden dur a redescobrir el Pont del Diable, aquest monument fins fa ben poc oblidat a un cantó de l’autopista. El primer dissabte de cada mes, a les 10 del matí, des de la portalada d’entrada al parc també surt una expedició per conèixer el Pont del Diable en família. De fet, et duran a trobar el lloc on s’amaga el diable de la llegenda de l’aqüeducte romà i coneixeràs la seva versió de la història. A través de dinàmiques en família i jocs de descoberta, així com també d’un repte per trobar petjades d’animals o un joc d’aigua per simular l’activitat de l’aqüeducte, les criatures van entrant en la història i percebent el valor natural d’aquest indret. És obligatori inscriure-s’hi, perquè les places són limitades.

Coneix la història del pont a través del vi de la DO Tarragona

El Parc Ecohistòric del Pont del Diable també compta amb visites guiades per a adults que es fan cada dia amb diferents itineraris. Se centren en el patrimoni, el jardí romàntic i la natura, però també hi ha activitats relacionades amb el món del vi, ideals per conèixer els productes de la DO Tarragona. Cal consultar calendaris al web del Pont del Diable.

El pulmó verd que envolta Tarragona

Un dia algú va somiar unir els dos rius que desemboquen a Tarragona, el Francolí i el Gaià, amb un camí verd de passeig. Sortosament aquest projecte és avui una realitat en l’anomenada Anella Verda, conformada per una xarxa de camins tan antics com la ciutat: vells camins de carro i de ferradura, senders que portaven fins a masos o poblets... Ara aquestes vies s’han unit, condicionat i senyalitzat i formen un entramat de 72 quilòmetres que van des del Parc Fluvial del Francolí –on hi ha una gran abundància de fauna i flora- fins a l’altra punta del terme municipal, la desembocadura del Gaià –a tocar del Castell de Tamarit. 

L’anada per l’interior es pot fer caminant, fent el badoc entre aqüeductes romans, cúpules modernistes, masies medievals o torres de defensa antipirates, i també en BTT. La tornada només és d’accés pedestre, ja que s’ha de trepitjar sorra de platja i superar un accidentat camí de ronda, i les rodes no fan gens de servei. 

Pots començar l’Anella Verda al Pont del Diable de la Costa Daurada.
Aquest pulmó verd que envolta la ciutat de Tarragona també està connectat amb el transport públic –autobusos urbans i tren– i és una gran idea utilitzar-lo per anar o tornar. Per molts visitants, el Parc Ecohistòric del Pont del Diable és també un excel·lent punt de partida per explorar-la. Amb uns bons entrepans i la cantimplora, segueix les banderoles que indiquen els atractius de l’Anella Verda, agafa aquest mapa i a fer córrer les criatures!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?