La Ruta del Cister per etapes (2) i un premi gastronòmic

Santes CreusSantes Creus
MONTBLANC
SARRAL

Si véns de fer la primera part de la Ruta del Cister, felicitats, ja has traspassat l’equador! Si decideixes començar aquí el trajecte pots fer-ho des de Montbrió de la Marca.

Santes CreusSantes Creus

Quarta etapa: De Montbrió a Santes Creus

La quarta etapa, de 21 quilòmetres, transcorre per antics camins empedrats fins al monestir de Santes Creus. L’església, d’arquitectura imponent, allotja les tombes reials de Pere el Gran, de Jaume II i la seva esposa blanca d’Anjou, i també de l’almirall Roger de Llúria. Pots passejar també pel gran dormitori dels monjos i un claustre gòtic de decoració elegantíssima. “El món del Cister” és un valuós muntatge escenogràfic i audiovisual indicat per conèixer amb precisió l’orde i el seu llegat sense sortir del monestir. La majestuositat de Santes Creus ha fet que s’hi hagin rodat pel·lícules com la superproducció “El monje” o l’espot del famosíssim videojoc “Game of war”.

Ruta del CisterRuta del Cister

Cinquena etapa i final: De tornada a Montblanc

El cinquè dia és de tornada a Montblanc en un trajecte de 24 quilòmetres. Passes pel Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp i Prenafeta. Fixa’t en el bosc de boix grèvol, i si els peus ja et fan xup-xup, tranquil, estàs a punt d’aconseguir la volta completa!

En bicicleta els paisatges passen més de pressa, però l’excursió també és extraordinària. En poc més de dos dies completaràs la Ruta completa, que també et pots fer teva escurçant i escollint etapes segons el teu gust i capacitats.

Ruta del CisterRuta del Cister

La Fira de Sant Martí de Montblanc

Si fas la Ruta del Cister els primers dies de novembre et pots fer un autoregal com a premi per haver-la completat. A Montblanc se celebra durant dos dies la Fira de Sant Martí, un esdeveniment amb protagonisme de la gastronomia de la Costa Daurada, dels vins i caves de la denominació d’origen Conca de Barberà i dels formatges artesans fets a Catalunya. És impossible que no et vingui salivera amb les exhibicions de cuina en directe dels restaurants de la comarca i les sessions de maridatge. Si tens traça als fogons, apunta’t al concurs popular de cuina. Si ets més aviat dels que escuren les cassoles, endavant, que el tast no s’acabi mai!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?