La Ruta del Cister per etapes (1) i un premi gastronòmic

Ruta del CisterRuta del Cister
SOLIVELLA
VIMBODÍ I POBLET

“L’ociositat és l’enemiga de l’ànima”, va dir el precursor de l’orde cistercenc. La Ruta del Cister, un recorregut pel patrimoni artístic, cultural i natural de tres comarques tarragonines, desafia –i de quina manera!– aquest precepte monacal. I si et planteges fer-la a peu en 5 dies o en bicicleta en dos dies i mig?

Ruta del CisterRuta del Cister

Caminant o sobre rodes

L’oci i el gaudi els tens assegurats en aquest trajecte que té com a esquer els dos monestirs cistercencs de la Costa Daurada, Poblet (Alt Camp), Santes Creus (Conca de Barberà), i un a Lleida, el de Vallbona de les Monges (Urgell). La Ruta del Cister segueix el GR175, una xarxa de senders marcats, al llarg de més de 105 quilòmetres de traçat circular. Depenent de la teva preparació per al senderisme, i de si vas o no amb criatures, el camí es pot adaptar i fer-lo amb més o menys etapes. En qualsevol cas, és imprescindible anar ben calçat, proveït d’aigua i com a mínim alguna peça de fruita per menjar. Amb nens petits és millor fer-ho amb cotxe, però a partit dels 8-10 anys ja us podeu atrevir a fer algunes etapes de la ruta a peu.

Monestir de PobletMonestir de Poblet

Primera etapa: De Montblanc cap a Poblet

A peu la Ruta del Cister és assumible fer-la en 5 dies. El primer dia surts de Montblanc en direcció al monestir de Poblet, el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1991. Són 10 quilòmetres entre boscos d’alzines, roures i pins. La recompensa no només és el paisatge del trajecte, sinó també entrar al monestir. Als vespres (a les 20.30h), si participes de la pregària escoltant el cant dels monjos de Poblet, et semblarà que has viatjat al segle XIII. Al monestir només els homes s’hi poden quedar a menjar i dormir en les cel·les per a visitants.

VallbonaVallbona

Segona etapa: Vallbona de les Monges

El segon dia el camí enllaça Poblet amb Vallbona de les Monges. Són 24 quilòmetres de caminada entre camps, vinyes i boscos per arribar a l’únic monestir del Cister català habitat per dones. És preciós, i aquí, com a Poblet, es pot dormir a l’hostatgeria –en aquest cas només per a dones.

Ruta del CisterRuta del Cister

Tercera etapa: De Vallbona a Montbrió

El tercer dia és de ruta passant per Belltall, Rocafort de Queralt i fins arribar a Montbrió de la Marca. Una etapa de plaer natural de 24 quilòmetres entre camps. No passis per alt el celler modernista de Rocafort, un dels grans exponents arquitectònics del seu gènere al país. Hi pots comprar vins, caves i productes agroalimentaris de proximitat.

En aquesta primera part de la Ruta del Cister hi ha una molt bona opció reduïda per fer amb criatures. És el passeig de 5 quilòmetres des del monestir de Poblet fins al castell de Milmanda , un itinerari circular per conèixer l’activitat agrària i ramadera que es desenvolupava al monestir. També Drac Actiu organitza sortides pel bosc de Poblet per conèixer la fauna i la flora, especialment orientades a escoles i famílies.

Si vols continuar la ruta amb la quarta etapa, vés a la segona part d’aquesta TripIdea!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?