La febre de la marxa nòrdica a Calafell

Nòrdic WalkingNòrdic Walking
CALAFELL

Si no ho has provat, et semblarà un fenomen estrany, una passió inexplicable. No entens perquè s’ha convertit en una autèntica febre caminar amb l’ajuda d’uns bastons? Benvolgut, et presentem el nordic walking, la disciplina més completa per conèixer la Costa Daurada a peu!

A Calafell van ser els pioners a tot l’Estat a importar aquest esport que té un exèrcit de seguidors a tot el món. Aquí s’organitzen sortides de marxa nòrdica les nits dels caps de setmana, però, és clar, també durant el dia. De fet, a través de l’Oficina de Turisme pots aconseguir que et cedeixin uns pals i anar al teu ritme. La llarguíssima platja del municipi és el terreny idoni per fer aquesta activitat cardiosaludable amb què treballaràs el 90% dels músculs del cos. Un esport tan complet o més que la natació!

Ruta pel patrimoni històric calefellenc

Un museu a l’aire lliure. Així és com percebràs alguns dels racons més destacats de Calafell. Et proposem que, sigui en marxa nòrdica o en un simple passeig a peu, comencis la ruta dalt de tot del castell de la Santa Creu. Les vistes són espectaculars des d’aquest turó on va ser edificat i que, per cert, va allotjar construccions de l’època ibèrica i romana (s’hi han trobat ceràmiques dels segles III aC i II aC). A principis de l’Edat Mitjana els camperols que hi vivien en cabanes van ser expulsats i s’hi va fer l’edificació precursora de l’actual. Avui ,després d’un llarg procés de restauració, pots entrar a visitar-lo, fins i tot amb guia els dissabtes i diumenges al matí.

Els camperols foragitats del Calafell antic van donar lloc a l’actual nucli vell del poble, a redós del castell. El carrer Major i el carrer de les Penyes van ser creats ni més ni menys que al segle XII, llavors amb cases medievals fetes amb la mateixa pedra del turó. No va ser fins cinc-cents anys més tard que el nucli es va anar fent gran i va conformar la xarxa per la qual avui pots anar passejant tranquil·lament.

Un dels primers assentaments de la Costa Daurada

Al nord de la platja de Calafell, entre la via del ferrocarril i la C-31, hi ha els vestigis dels primers pobladors d’aquest indret. És una ciutadella ibèrica del S.VI aC pertanyent a la tribu dels cossetans. Un assentament estratègic i que actuava com a port d’arribada de productes comercials de tota la Mediterrània, especialment de Cartago, Eivissa o el sud de la península Itàlica. 

Fixa’t com ha canviat aquest espai que en aquella època aquesta ciutadella estava edificada en una península entre estanys i aiguamolls. La visita serà especialment interessant si és guiada per un expert que et faci imaginar la vida aquí fa més de 2.500 anys. S’han reproduït les cases dels pobladors i també del cabdill, l’amo i senyor d’aquest poblat. Cada cap de setmana de primavera surten visites guiades de bon matí. 

Durant la primera quinzena d’agost, tot Calafell homenatja el seu passat a Ibercalafell, el Festival de la Terra Ibèrica, dedicat especialment a divulgar el món dels ibers entre els nens i els adults. Es fan representacions històriques a la ciutat vella, tallers de cuina ibèrica o gimcanes i jocs arqueologics. Benvingut a la història de la nostra civilització!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?