Gaudeix d’un dia en família a una Catedral del Vi

Catedral del Vi
NULLES

La Costa Daurada és cultura, història, natura i molt més. A nivell arquitectònic, però, és indispensable parlar de les Catedrals del Vi, les quals formen part del patrimoni més destacable de la tradició vitivinícola del territori.    

Les Catedrals del vi són edificis modernistes, construïts a principis del segle XX, quan un conjunt de cooperatives agrícoles es van unir sota un mateix objectiu; fer dels seus cellers una obra d’art arquitectònica. Així doncs, agricultors, familiars i veïns dels pobles, van prendre la iniciativa de crear cellers cooperatius. Molts d’ells van haver d’endeutar-se per aconseguir construir la bodega però el resultat va valdre la pena i a dia d’avui són obres arquitectòniques representatives del noucentisme a Catalunya.

Aquests cellers es daten als voltants del 1919 construïts majoritàriament per l’arquitecte Cèsar Martinell, el qual es va centrar en l’estètica i en la funcionalitat, per tal de facilitar la feina als treballadors. Es van arribar a construir uns 40 edificis per a usos agrícoles i els sindicats agraris van revolucionar la forma d’elaborar el vi ja que fins el moment es feia a casa.

La Catedral del vi de Nulles es va originar en mig d’una greu crisi causada per la plaga de la fil·loxera. Els seus habitants van crear el sindicat de Sant Isidre, cosa que els va permetre posar en comú tots els recursos i coneixements per poder aixecar el celler pel poble on totes les famílies poguessin elaborar vi. L’obra encarregada a Cèsar Martinell, es basà en la funcionalitat, el gust per la tradició rural i l’ús de solucions estructurals de gran projecció. L’arquitecte, deixeble de Gaudí, va fer el celler amb pedra i rajola, dissenyat de tal forma que la llum i la temperatura es regulessin a través de les finestres i ajudant positivament a l’elaboració del vi.

Per descobrir tots els racons d’aquesta Catedral del Vi, què millor que una activitat per passar el matí en família. Si busques un pla diferent i original on gaudir petits i adults, et proposem fer una ruta en carro i cavalls entre vinyes, amb destí a la Catedral del Vi de Nulles, i acabar el dia amb un tast de vins, caves i productes de proximitat pels més petits.

Així doncs, val la pena indagar en la construcció d’aquests edificis i en la història que s’hi amaga darrera ja que, com en tota obra d’art, cada element té un perquè. Gaudeix d’un dia en família diferent i enriquidor a la Costa Daurada fent les rutes que més t’agradin de les diferents Catedrals del Vi i descobrint tots els seus secrets.

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?