Gaudeix de la verema al Priorat!

VinyesVinyes
CORNUDELLA DE MONTSANT
GRATALLOPS
MASROIG, EL

Les vacances d’estiu han acabat, la calor afluixa i la tornada a l’escola ja és una realitat. A partir de setembre, els caps de setmana ja són més tranquils i per tant, tenim més temps per visitar aquells indrets més propers del nostre territori que sempre hem volgut conèixer.  En aquest sentit, una proposta perfecte per aquesta època de l’any és tota aquella activitat relacionada amb el vi. Per què? Doncs perquè comença la verema, és a dir, s’inicia la recol·lecta del raïm per, posteriorment, poder-ne fer vi.

Enigmes MasroigEnigmes Masroig

El Priorat, gràcies a les seves condicions climàtiques i naturals és una terra amb un ADN 100% enogastronòmic. De fet, aquesta comarca de la Costa Daurada s’associa a vins d’anomenada mundial gràcies a les dues Denominacions d’Origen què té aquest territori: la DOQ del Priorat, una de les denominacions d’origen més conegudes a nivell internacional. I la DO del Montsant, la qual és més nova però que en els últims anys ha tingut un creixement molt important.

Experiències gastronòmiques, cellers i rutes del vi, esdeveniments, paisatges amb gust per caminar... al Priorat hi ha un munt d’activitats per fer amb tota la família i moltes d’elles, com no podria ser d’altra manera, relacionades amb el vi. Durant aquesta època de l’any, envoltar-se de vinyes i viure en primera persona com es fa una verema és una bona manera d’endinsar-vos i gaudir de la cultura d’uns dels patrimonis gastronòmics més importants de la Costa Daurada. L’activitat Bany de vinyes de Buil & Giné, celler amb DOQ del Priorat, és perfecte per conèixer més coses sobre aquesta cultura del vi de la qual estem parlant. En aquesta visita a l’aire lliure podreu sentir la bellesa de la comarca i impregnar-vos de les seves olors, colors i sons.

El vi és un estil de vida, és cultura, és història, són bons moments, però també és creativitat. De fet, no tots els vins tenen el mateix sabor ni la mateixa olor: uns són més afruitats, uns altres tenen tocs de fusta, d’altres tenen notes minerals... En aquest sentit, cada celler juga amb el seus vins per així crear-ne de diferenciadors i molt especials. Aquest punt creatiu és un concepte molt interessant i divertit a transmetre als nens i nenes, és per això que volem fer una especial menció a l’activitat Creativins de Montsant Natura, ja que en ella, podran explotar el seu costat més creatiu a través del vi. Com? Doncs utilitzant-lo com a pintura per crear dibuixos d’allò més artístics. Original veritat? I és que, sabem que quan es fan sortides amb els més petits de la casa sempre s’han de fer activitats diferents, originals i dinàmiques que els hi cridin l’atenció i que a la vegada aprenguin alguna cosa interessant sobre allò que visiten. El joc, doncs, és un punt clau a tenir en compte. Si es fa una visita didàctica en la qual s’inclogui un joc, els nens i nenes la gaudiran més i en tindran un millor record. En aquest sentit, el Celler Masroig, per exemple, ha creat una activitat d’allò més dinàmica i divertida per la canalla: lEnigmasroig, una gimcana entre trulls centenaris plena d’enigmes i preguntes relacionades amb el vi, que només es podran resoldre si es treballa en equip.

 

CreativinsCreativins

A més a més de la cultura vitivinícola, el Priorat també destaca per tenir un paisatge agrícola viu i d’una gran bellesa i història, ja que és el típic paisatge de vegetació i agricultura mediterrània: una gran quantitat de boscos d’alzines, grans extensions de camps de vinyes i d’olivers i un terreny molt rocós i sec. Per tant també és una territori ideal per fer, senderisme, excursions en BTT o fins hi tot visites guiades pels principals punts emblemàtics de la comarca, com per exemple, el Parc Natural de la Serra del Montsant, un indret que de ben segur que us captivarà des del primer moment.  

Sigui quina sigui l’activitat que decidiu fer, gaudiu tota la família d’un dia diferent i únic i descobriu de primera mà quins són els secrets que s’amaguen al Priorat, una de les comarques més boniques de la Costa Daurada.

 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?