Enoturisme familiar a l’Alt Camp

VinyesVinyes
AIGUAMURCIA
MONTFERRI
RODONYÀ

L’Alt Camp és una comarca ubicada a la Costa Daurada i la conformen diferents pobles plens d’història. T’animem a passar un dia en família i a descobrir tots els racons i els paisatges plens de vinyes que, de ben segur, t’enamoraran.

Esmorzar entre vinyesEsmorzar entre vinyes

L’Alt Camp té quasi 50.000 habitants i la seva economia es basa en l’agricultura de secà amb arbres fruiters, oliveres, vinyes, cereals i garrofers; ramaderia de granja, indústria com la metal·lúrgica, la construcció, el tèxtil, l’alimentació, la paperera i la fusta.

Ara que ja hem contextualitzat, és indispensable començar parlant del Reial monestir de Santes Creus. Situat al municipi d’Aiguamúrcia, és un dels tres monestirs de la Ruta del Cister, juntament amb el Reial monestir de Santa Maria de Poblet i el monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, aquest últim ubicat a la província de Lleida.

El Monestir de Santes Creus, fundat el 1160, va ser el centre d’una de les senyories monàstiques més extenses i influents de la Corona d’Aragó, caracteritzat per una arquitectura sòlida i austera, és una exemplificació de la transició del romànic al gòtic. És pràcticament obligatori fer una aturada al poble i visitar aquesta obra. Com a curiositat, els reis Pere III d’Aragó, Jaume II el Just i la seva esposa Blanca d’Anjou, van ser els mecenes del monestir i van escollir ser enterrats aquí. A dia d’avui, són els únics reis de la Corona d’Aragó dels quals les restes s’han mantingut intactes.

Les vinyes tenen un encant únic i especial, però què més exclusiu que visitar-les pujats a dalt d’un carruatge tirat per cavalls? Us proposem que desconnecteu entre vinyes, i descobrireu d’on neix el celler de Visendra i el seu entorn, Les Pobles. A més, tindreu l’oportunitat de fer un tast de vins entre la natura i gaudir d’un esmorzar deliciós, al costat d’una de les barraques de pedra seca que hi ha a la finca. Si no sou d’anar sobre cavall i busqueu un pla semblant, podeu passejar, fer un tast de vi i esmorzar rodejat de la natura i les vinyes, sense oblidar una visita guiada al celler.

Seguint la ruta, anem a parar a Rodonyà on trobarem el celler de l’Estol Verd. Entre tanta història, és d’agrair activitats per fer amb els més petits, així que en portem una plena de misteri i aventura. Si us agraden les excursions, no us podeu perdre la ruta del Sumoll i trobar el tresor del Bandoler. Aquesta activitat enoturística consisteix a buscar unes ampolles de vi amagades al llarg d’aquesta ruta, i tastar el vi al mateix lloc on es troba. Per seguir la ruta i trobar les ampolles utilitzareu una aplicació mòbil. Una altra activitat és la ruta del Xarel·lo i el secret de la Masia, seguint el mateix funcionament, l’únic que variarà serà la ruta. Prepareu-vos per gaudir en família d’una aventura diferent, un paisatge envoltat de vinyes i oliveres i un dia fantàstic!

A poc més de cinc minuts de Rodonyà, una altra parada que no pot faltar és en el Santuari de Montserrat de Montferri. Aquesta obra va ser ideada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí. Va ser el 1925 quan es va començar a construir però va trigar 73 anys en acabar-se, doncs va estar aturada durant dècades a causa de la Guerra Civil i les destrosses que en causà.

La seva característica principal és la semblança amb les muntanyes de Montserrat. L’estructura d’estètica modernista i ubicada dalt d’un turó, és de planta poligonal, formada per diversos triangles, i en sobresurt la fletxa central de 27 metres envoltada per cúpules de diferents mides i formes que recorden la silueta de Montserrat.

La Costa Daurada té un munt de racons a descobrir, i l’Alt Camp és una terra plena d’història, una comarca definida per la seva influència vinícola i les seves tradicions. Descobriu-ho en primera persona i gaudiu d’un pla enriquidor i divertit en família. 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?