Enfila’t al Trapezi, la Fira del Circ de Reus!

Festival TrapeziFestival Trapezi
REUS

Les arts circenses prenen la Costa Daurada durant tres dies de maig. La música, la dansa, les acrobàcies, els malabars, el teatre, l’humor... es donen la mà i planten la carpa a Reus per exhibir-se a la principal Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi, un festival guardonat amb el Premi Nacional de la Generalitat i el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura.

Hi trobaràs artistes de tot el món passejant les seves creacions davant del públic reusenc i els milers de visitants. Al carrer, presenten peces curtes en diversos espais i això també els serveix de rodatge i per perfilar detalls dels espectacles. Companyies canadenques, noruegues, franceses, brasileres, argentines i per descomptat espanyoles i catalanes vénen a Reus a actuar al punt de trobada dels amants del circ. Un circ entès des de la perspectiva contemporània, com a art escènica capaç d’integrar totes les disciplines artístiques i generar grans emocions al públic. Riuràs, ploraràs, obriràs els ulls com unes taronges i adoraràs el circ com no ho has fet mai!

Al Trapezi també hi ha activitats i tallers per aprofundir en el circ. Col·loquis amb equips artístics dels espectacles, debats postfunció amb crítics i periodistes o cursos sobre acrobàcia per als interessats en l’expressió corporal.

Un circ contemporani

És un circ entés des de la perspectiva contemporània, com art escènic capaç d'integrar totes les disciplines artístiques i generar grans emocions al públic. Riuràs, ploraràs, obriràs els ulls com plats i adoraràs el circ com no ho has fet mai!

Al Trapezi també hi ha activitats i tallers per aprofundir en el circ. Col·loquis amb equips artístics dels espectacles, debats postfunció amb crítics i periodistes o cursos sobre acrobàcia per als interessats en l’expressió corporal.

Reus i Gaudí: la ciutat i el seu geni

El Paisatge dels Genis és una proposta turística que uneix diverses ciutats de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre amb els seus artistes universals. Joan Miró a Mont-roig del Camp, Pau Casals al Vendrell, Pablo Picasso a Horta de Sant Joan i Antoni Gaudí a Reus. El nom del geni del modernisme és indissociable de la capital del Baix Camp. Vés a buscar un mapa de la Ruta Gaudí&Reus a l’oficina de turisme i segueix el rastre del català més universal. I per descomptat que no et pots perdre el Gaudí Centre, un espai dedicat íntegrament a la seva obra i al modernisme. Recentment han estrenat un nou espai amb una experiència multisensorial per conèixer com mai podies haver imaginat el llegat de Gaudí i d’altres arquitectes com Domènech i Montaner. La Casa Navàs i l’Institut Pere Mata et deixaran fascinat, i els tens ben a tocar del museu!

Pots resseguir l’empremta de Gaudí fins a la casa pairal de Riudoms, que compta amb visites guiades o bé escapar-te fins a l’església de Jesús i Maria a Tarragona, amb façana d’Ignasi Jordà i capella d’Antoni Gaudí.

Menjar-se el mercat

Falta una proposta gastronòmica per convertir una visita primaveral a Reus en una experiència completa. Menja’t el Mercat és una festa digna dels foodies més inquiets. L’últim divendres de maig s’obre el Mercat Central de la ciutat de les 6 de la tarda fins ben entrada la nit i els paradistes ofereixen els seus productes cuinats en format de tapa i a preus econòmics. Així que vés obrint la gana i... corre, que les tapes volen! I obre bé les orelles que la nit de tapes compta també amb grups musicals per acompanyar la degustació. 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?