Els ‘clicks’ i els homes de la prehistòria a la Conca de Barberà

ClickàniaClickània
ESPLUGA DE FRANCOLÍ, L'
MONTBLANC

Va començar com una exposició dedicada als més petits, però s’ha convertit també en una autèntica cita a emmarcar en el calendari dels col·leccionistes. El Clickània de Montblanc, a la Conca de Barberà, és el festival dels clicks de Playmobil de referència i s’ha fet més gran a cada edició.

Aquí hi ha ni més ni menys que 500 m2 amb diorames temàtics, que són maquetes amb figures, edificis, vehicles, animals... on els protagonistes absoluts són els clicks. Escenes dedicades a l’antic Egipte, al Far West, a l’època medieval, als pirates... Els clicks mai canviaran l’expressió de la cara, però a tu segur que et deixen amb la boca oberta!

ClickàniaClickània

Construeix la teva pròpia escena amb ‘clicks’

Al Clickània, arremanga’t i dissenya amb la família el teu diorama de figuretes de Playmobil. A cada edició es fa un concurs en què els participants tenen dues hores i mitja per inventar-se una escena divertida i original. Atenció, perquè hi ha premi!

T’hi podran ajudar els milers de ninots que hi ha a la venda. Al festival hi trobaràs figures inèdites i algunes que només es poden trobar a Alemanya, el bressol d’aquestes joguines elevades a la categoria de mite, i també recanvis per a cames i braços trencats.

Si ets un grapes fent construccions, dedica’t a observar la traça dels apassionats dels clicks. I ho pots fer també passejant pel nucli antic de Montblanc. En les últimes edicions, una vintena d’establiments de la ciutat s’han apuntat a la febre Playmobil i han decorat amb clicks els seus aparadors. A més, podràs jugar al concurs del click amagat, que consisteix a trobar una figureta molt particular oculta en algun racó de la ciutat.

Els jocs multimèdia de Playmobil, la competició de fotos d’Instagram, els tallers, els concerts i les exposicions històriques fan d’aquest festival una experiència completa dedicada als clicks, aquesta joguina màgica que ja té més de 40 anys de vida.

Coves de l'EsplugaCoves de l'Espluga

De visita a les coves de la prehistòria

A només 10 minuts en cotxe de Montblanc tens la següent parada d’aquesta TripIdea turística per la Costa Daurada. Com vivien els humans milers d’anys enrere? La resposta és a la Cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí.

Aquí s’hi han trobat restes arqueològiques que demostren que un grup de neandertals hi passaven llargues èpoques. Estem parlant del Paleolític, de fa més de 10.000 anys, quan la vida de l’home es limitava a caçar i recol·lectar per alimentar-se. Aquestes coves també són testimoni d’altres civilitzacions que han habitat la zona del curs alt del riu Francolí. Aquí hi han deixat rastre els humans de l’edat de bronze, els íbers i els romans. Aquesta cavitat ha allotjat una gentada, però cadascú al seu moment!

Ruta d'aventura coves de l'EsplugaRuta d'aventura coves de l'Espluga

La vida quotidiana fa més de 10.000 anys

A la Cova de la Font Major s’hi han recreat a mida natural escenes de la vida quotidiana de totes aquestes civilitzacions humanes de quan Catalunya no existia. Amb la família, seràs espectador i partícip de la manera de viure dels teus ancestres. Amb reserva prèvia, les criatures tenen l’oportunitat de muntar la seva pròpia cabana o fer una pintura rupestre sobre una llosa de pedra que després es podran endur de record.

 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?