De Carnaval i de festa major d’hivern a la Costa Daurada

CarnavalCarnaval
CALAFELL
CUNIT
SALOU
TARRAGONA

La llum, el color, les disfresses i l’espectacle popular a l’aire lliure són els protagonistes d’aquesta TripIdea per la Costa Daurada. Hi ha desenes de festes i festivals, la majoria a l’estiu i a la primavera, però... qui ho ha dit que els mesos d’hivern no mereixen grans celebracions de carrer? Vet aquí una selecció de les que no et pots perdre.

 

Carnaval de Cunit

Aquesta localitat costanera celebra una de les festes de Carnestoltes més sonades de totes les comarques tarragonines. Fins a 50.000 persones s’apleguen pels carrers de Cunit per viure la rua de Carnaval, que té fins a una cinquantena de comparses. Hi ha bufetades per formar part de la desfilada, així que si tens un grup amb bones idees i ganes de festa no t’hi pensis gaire a fer la inscripció. La desfilada de Cunit, segur, no té gaire a envejar a les grans rues de Carnaval de Catalunya. A banda del concurs de comparses de dijous, l’endemà hi ha una batalla de coreografies entre les colles de Carnaval al pavelló municipal. Ja no n’hi ha prou d’anar ben disfressat, ara cal moure el cos amb gràcia i sincronització!

Carnaval Xurigué de Calafell

La sensibilitat del Carnaval de Calafell per complaure les famílies i els més petits és digna de ressaltar. “Calafell és perfecte per fer barbaritats”, declarava el rei Carnestoltes en la seva última aparició al municipi. Sens dubte, qualsevol fórmula de disbauxa està permesa durant la rua de Carnaval. I també a la de diumenge, la del Carnaval infantil, que sol sortir a les 12 del migdia simultàniament des de dos punts, des de davant de la platja de Calafell i des de la plaça Catalunya. Les dues cercaviles acaben confluint en una festa final davant del pavelló Joan Ortoll.

Cós Blanc de Salou

Confeti, confeti i més confeti! Una monumental desfilada de carrosses enmig d’una inacabable tempesta de confeti és l’acte central de la festa major d’hivern de Salou, que sol celebrar-se el primer dissabte del mes de febrer. És el Cós Blanc, un seguici de carrer (denominat cós en algunes poblacions) on tothom acaba cobert de confeti blanc. Saps quants quilos de confeti es gasten durant el Cós Blanc de Salou? Ni més ni menys que 20.000! llançats a l’aire amb la vintena de canons que hi ha repartits per tot el recorregut. Més de 30.000 persones es congreguen en aquesta festassa amb més de 1.500 individus disfressats, una trentena de comparses i bandes de música en directe i DJs que fan bategar els cors de la multitud amb 175.000 watts de so. Els salouencs s’apoderen del carrer en l’època amb menys afluència de turistes per reivindicar la personalitat d’un poble amb gran capacitat d’unir-se i fer festa grossa.

De la Baixada del Pajaritu a la Rua de Lluïment de Tarragona

A Tarragona els apassiona la festa! I el Carnaval, es clar, també forma part de l’ADN d’una ciutat que viu al carrer la “devoció” envers l’irreverent Rei Carnestoltes. Si us agraden les rues espectaculars, Tarragona us espera amb la de l’Artesania, amb més de tres-mil comparsers que mouen l’esquelet al ritme de la música més estrafolària. Ara bé, el dissabte de Carnaval no us perdeu la Baixada del Pajaritu, una cursa d’andròmines pels carrers de la Part Alta. Ah! I després pequeu, pequeu, amb la gastronomia de Carnaval. Des de la botifarra d’ou fins a la coca de llardons.

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?