Cicloturisme i BTT Cicloturisme en família

1. De riu a riu, una ruta cultural per l’anella verda de Tarragona

Descripció de la ruta

Vols descobrir el passat romà de Tarragona sobre rodes? Aquí tens una ruta que t’ho permet! Del Francolí al Gaià. La idea d’unir els dos rius que desemboquen a Tarragona ha donat com a resultat una gran excursió que mostra molt bé el gran patrimoni que atresora el municipi. Es passa per sota de l’aqüeducte romà, de masos medievals, cúpules modernistes, torres de defensa contra els temuts pirates, pedreres amb agulles, horts, desembocadures plenes de vida, pobles que semblen castells, cales on els pins encara baixen a banyar-se i restes de barraques de carrabiners on s’asseien parelles que miraven junts a l’horitzó, sense estar enamorats. El recorregut complet són 34km. L’anada fins al Gaià es pot fer tant a peu com en bicicleta. Una bona idea és fer el recorregut per trams i utilitzar el transport públic (autobús urbà o tren) per tornar.

Tipus de ruta: Ruta circular
Punt de sortida i arribada: Parc del riu del Francolí (Tarragona)
Distància: 34 km
Durada: 3 hores

Punts d'interès: En aquesta ruta hi trobem el Pont del Diable i el gran aqüeducte romà. Prop del mar, també hi trobem el poble fortificat de Tamarit, que sembla més un castell que una població, i que recorda els segles en què la costa catalana patia els atacs dels vaixells pirates. També passaràs per platges precioses com la platja de La Móra, la platja dels Capellans o la punta del Miracle.


Tarragona
 

Vols que el teu dia sigui rodó?

Un bany a la platja

El que és bo d’aquesta ruta és que passaràs per platges i cales precioses. Des de la platja Llarga fins a la petita platja d’Els Capellans, que connecta amb la platja de la Savionsa. Si fa calor no tens excusa per a fer una bona capbussada!

 

Un pícnic prop del castell de Tamarit

Aquesta ruta ens permet passar per l’antic poble fortificat de Tamarit, que recorda els segles en què la costa catalana patia les incursions dels pirates procedents del nord d’Àfrica. Et recomanem que facis un pícnic en aquest tram de costa, on també hi podràs trobar les restes d’alguna caseta de carrabiners.

 

Una visita a la pedrera d’El Mèdol

Descobrim l’espai des d’on es treien pedres gegantines per a construir els edificis més emblemàtics de Tarragona a l’època romana? Si tens ganes d’aventura, pots convertir-te en un autèntic Indiana Jones i tocar les pedres i, sobretot, el bloc de pedra en forma d’agulla de 16 metres d’alçada, testimoni de la costa original on es va iniciar l’explotació.

Tarragona, Catalunya
Pont del DiablePont del Diable

Què necessites?