Cicloturisme i BTT Rutes de carretera

RUTA POBLET I LES MUNTANYES DE PRADES

La ruta comença al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, que és el conjunt monàstic del Cister més gran del món i, a la vegada, està catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.
Des de Poblet la carretera enfila en direcció el coll d’Arena que té dinou quilòmetres i un pendent mitjà de 3,92%. L’ascensió es realitza per les Muntanyes de Prades incloses al Pla d’Espais d’Interès Natural fins arribar a Prades, que és coneguda com la vila vermella perquè les pedres d’aquest poble són d’aquest color. Arribarem també fins a Capafonts i descendirem per la Riba, retornant a l’Espluga de Francolí tot passant per Montblanc, que té una impressionant muralla medieval.


Tipus de ruta
Circular
Punt de partida
L’Espluga de Francolí
Punt d’arribada
L’Espluga de Francolí
Dificultat
Difícil
Distància
65,31 quilòmetres

Enllaç amb la ruta
https://es.wikiloc.com/rutas-ciclismo/4-poblet-i-les-muntanyes-de-prades-19554172

Vols que el teu dia sigui rodó?

A l’interior de les Coves de l’Espluga de Francolí podràs conèixer l’evolució de la història des del paleolític. Visita-la i no et perdis els tallers i activitats que s’hi desenvolupen.

A Montblanc tenen un calendari d’activitats farcit de propostes per a tots els públics que us permetran ampliar la descoberta de la vila medieval.

Montblanc i l’Espluga de Francolí són dos dels municipis que formen part de la Ruta del Cister, un territori on els tres monestirs cistercencs són una autèntica joia amb Poblet com a Patrimoni de la Humanitat. Vols descobrir-la?

Si t’agrada l’escalada, Capafonts i la Riba tenen múltiples propostes per viure la pràctica d’aquest esport i també amb un paisatge espectacular. T’hi apuntes?

 

11 Plaza Corona de Aragón
43448 PobletTarragona, Tarragona
Monestir PobletMonestir Poblet

Què necessites?