Vols mirar al cel tres vegades? Vine a descobrir Valls

Monuments dels castells_©Vilaniu ComunicacióMonuments dels castells_©Vilaniu Comunicació
VALLS

La Costa Daurada és un territori únic: on el Mediterrani acarona un interior excepcional. Què us sembla si ens escapem fins a la comarca de l’Alt Camp, on la cuina i la cultura tenen un ADN propi? De fet, diuen que a Valls miren al cel tres vegades: per observar el seu campanar, per emocionar-se amb els castells i per gaudir de la calçotada. Us compartim alguns consells:

Museu Casteller_©Vilaniu ComunicacióMuseu Casteller_©Vilaniu Comunicació

A la plaça Pere Català i Roca, ben bé a tocar de la plaça del Blat -el quilòmetre zero casteller per excel·lència-, hi trobareu el Museu Casteller on podreu descobrir la història bicentenària dels castells; comprovar la vostra força com si forméssiu part d’una construcció i, sobretot: emocionar-vos al comprovar les espectaculars gestes que han aconseguit les castelleres i els castellers catalans amb construccions apoteòsiques de nou i deu pisos. Es Pec Ta cu LARS!

Calçotada_©Vilaniu ComunicacióCalçotada_©Vilaniu Comunicació

Valls, a més de castells, és també sinònim de gastronomia, perquè la ciutat és el bressol de la calçotada, una ceba dolça que es cultiva amb etiqueta IGP Calçot de Valls a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i Baix Penedès i també el Tarragonès. La ceba és cuinada a la flama i menjar-la és un homenatge als productes de la terra; perquè la salsa de la calçotada és una mescla d’oli d’oliva verge extra, fruits secs, tomàquets, nyores i... el secret de cada casa. Gaudiu la calçotada en família, amb amics i assaboriu un dels grans plaers de l’hivern!

Capella del Roser_©Vilaniu ComunicacióCapella del Roser_©Vilaniu Comunicació

Un cap de setmana a Valls és també sinònim de patrimoni i, per això, us proposem descobrir la Capella del Roser, situada al centre del carrer de la Cort, que preserva les rajoles vidriades del segle XVII, que ens mostren passatges de la Batalla de Lepant. Són una autèntica joia atribuïdes a Llorenç Passoles.

Espai Gerhard_©Vilaniu ComunicacióEspai Gerhard_©Vilaniu Comunicació

Us agrada la música? Doncs si és així us suggerim la figura de Robert Gerhard (1896-1970) és vallenc i considerat el pare de la música electrònica. Sí, sí... ho heu llegit bé! A l’antic hospital de Sant Roc hi trobareu l’Espai Gerhard, que a través de les noves tecnologies us atansarà la figura i obra d’aquest músic molt internacional.

No us oblideu, abans de marxar de Valls, acomiadar-vos de la ciutat contemplar l’art fet castells amb el monument als Xiquets de Valls, que es va fer a principis de la dècada dels setanta del segle passat i gràcies a l’artista Josep Busquets.

Recórrer l’interior de la Costa Daurada és una aventura única. Us hi esperem!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?