Tarragona torna a l’imperi d’August

Tàrraco VivaTàrraco Viva
TARRAGONA

No és la ciutat que es disfressa per reviure el seu imponent passat romà. Són els habitants de la Tàrraco de l’emperador August que tornen a la ciutat per fer renéixer la capital de la civilització de fa 2.000 anys! Benvinguts al festival Tàrraco Viva, una proposta de divulgació històrica imprescindible en les TripIdees de la Costa Daurada. Tarragona, el seu escenari, és un dels testimonis del passat romà més ben conservats d’Europa i per això és Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

El Tàrraco Viva posa en valor aquest patrimoni monumental amb una feina de reconstrucció històrica admirada a tot el món. La ciutat es transforma en l’urbs que August va projectar com a eix polític i comercial de la civilització unida pel Mare Nostrum. I és que Tàrraco va ser durant dos anys la capital de l’Imperi romà mentre August va establir-hi residència per recuperar-se d’una malaltia. 

La primavera romana

Ara, cada mes de maig, amb el Tàrraco Viva l’amfiteatre romà torna a estar ple de gom a gom, i tu pots estar entre els espectadors en una de les representacions històriques de l’època dels emperadors. Un centenar d’actors recreen amb una obra de teatre la pau d’August a la reproducció de l’Ara Pacis, l’altar on l’emperador va segellar la fi de la guerra d’Hispània i la Gàl·lia. 

Pots apuntar-te a les visites guiades per la ciutat romana i descobrir la casa de l’esposa de l’emperador, els carrers de la vila romana, la política o la societat romanes. O si ets un apassionat de la història, aprofundir en els coneixements de l’Imperi romà en les múltiples conferències que se celebren en indrets molt especials. Són més de 800 activitats, sempre amb la mirada posada en el passat esplendorós de la ciutat.

La Tàrraco infantil de la Costa Daurada

El recinte de la Fira de Tarragona és un dels grans espais destinats a la divulgació a Tàrraco Viva. De fet se sol dedicar en bona part al públic infantil amb desenes de visites escolars programades, que fan un recorregut per la història de l’Imperi Romà. S’hi celebren jornades de gastronomia, tallers i mercats de l’antiga Roma. 

D’altra banda, el Camp de Mart, un dels dissabtes del festival, és l’espai ideal per passar el festival en família. Hi té lloc el Pueri Festival Tàrraco Viva, on les criatures poden participar en tallers per a totes les edats i introduir-se en la cultura romana començant pel principi, és a dir, vestint-se d’autèntics emperadors! Al Museu Arqueològic de Tarragona també fan tallers per a nens, que s’estenen al llarg de tot l’any. Les criatures fan d’arquitectes o d’horticultors romans mentre la història en majúscules els va entrant sigil·losament pels cinc sentits a la Costa Daurada.

Tasta la gastronomia de la Roma imperial

Associada al festival hi ha la divertida i gustosíssima iniciativa Tàrraco a Taula. Una vintena de restaurants i establiments gastronòmics de la ciutat remenen en el receptari romà per presentar als visitants propostes gastronòmiques de la Roma imperial. Comprovaràs a través de la vista i el paladar com la cultura romana ha influït també en la nostra gastronomia. El peix blau era un menjar habitual dels pobres, el pebre i les espècies eren a tots els plats i el pa s’elaborava amb ferments naturals i farines antigues. A taula, el vi, evidentment. Tampoc no hi faltarà la cervesa... T’atreveixes a beure-te-la calenta com feien els plebeus romans?

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?