Si poguéssiu recórrer la Costa Daurada amb un únic sentit, quin seria?

©El_Terrat_Tarragona©El_Terrat_Tarragona
CAMBRILS
CORNUDELLA DE MONTSANT
REUS
RIUDOMS
SALOU
TARRAGONA

Potser escolliríeu la vista, per no perdre-us el mar. O el tacte, per agafar-vos ben fort a un grau del Montsant. Potser l'oïda, per sentir les campanes, puntuals, de petits pobles de la Conca de Barberà o l’Alt Camp. No és fàcil quedar-se amb un sol sentit; segurament per això en tenim cinc. Però jo, escolliria el gust. Tancar els ulls, callar, fer-me la sorda i submergir-me en un viatge pels restaurants de la Costa Daurada més ben valorats amb Estrelles Michelin i Sols Repsol.

Deia Virginia Woolf que una no pot pensar bé, estimar bé i dormir bé si no ha menjat bé. Així que… Us sembla si sortim a descobrir els millors restaurants de la zona?

©Restaurant_Deliranto_Salou©Restaurant_Deliranto_Salou

Comencem per Tarragona, capital administrativa i cultural del destí. La seva empremta romana cala en el paisatge però també en la cuina. I és que la figura del cuiner va passar de ser la menys valuosa a convertir-se en una de les professions més respectades de la Roma Imperial; com ho són avui dia els xefs dels restaurants AQ i El Terrat. Si us atreviu a degustar-los en un sol dia, teniu un passeig preciós per fer baixar l’àpat. Anar a tocar ferro, recórrer l’amfiteatre, pujar a la Part Alta de la ciutat i voltejar la catedral.

Seguim per la costa, sense anar massa lluny; concretament fem parada a Salou, una població que els darrers anys s’ha posicionat gastronòmicament per la diversitat de restaurants que acull i que reflecteixen la personalitat del municipi: acollidor, multicultural i divers. Pep Moreno, xef del Restaurant Deliranto, ha estat un revulsiu per aconseguir aquest posicionament. Aneu-hi; tornareu a la infància amb la seva proposta gastronòmica plena de màgia!

Fem la següent parada a la vila marinera de Cambrils. Hi tenim, per una banda, a Joan i Arnau Bosch i, per altra banda, a Diego i Rubén Campos. Cambrils és testimoni de la riquesa que aporta el relleu generacional dins les cuines i actualment els xefs amb més renom són clars exemples d’aquest traspàs de professió. Amb el mar i els seus peixos com a matèria primera, esdevenen dos clàssics d’aquesta població referent per la seva activitat gastronòmica, igual com ho és el Restaurant Miramar i les seves receptes clàssiques que conserven l’essència mediterrània i marinera.

©Restaurant_Quatre_Molins_Cornudella de Monsant©Restaurant_Quatre_Molins_Cornudella de Monsant

Si encara teniu un racó a l'estómac, enfilem camí cap a Reus i demanem taula al Restaurant Ferran Cerro, en ple rovell de l’ou de la ciutat. Reus és una població comercial i no hi ha res millor que tancar un dia de compres amb un menú degustació a casa del Ferran, un cuiner jove amb una àmplia perspectiva de futur. Bona cuina elaborada amb producte de mercat i de temporada, feta al moment.

De camí al Priorat, parem a Riudoms. Si la rivalitat amistosa entre Reus i Tarragona és ben sabuda, la de Riudoms i Reus sobre el naixement de Gaudí és també tot un clàssic. No entrarem en debats; preferim aplanar el terreny de joc seient a un altre bon restaurant i ho fem al Celler de l’Arbocet: un establiment amb quaranta anys de vida, que manté el receptari de l’àvia com a llegat de la seva cuina de mar i muntanya.

Finalment, agafem el cotxe per entrar en un terreny ple de revolts i altiplans poblats de vinya i llicorella. Arribem a Cornudella de Montsant i acabem aquest recorregut de Sols i Estrelles al Quatre Molins; el projecte de Rafel Muria. La mel, com a producte insígnia, és l’element imprescindible d’un restaurant que es fon amb la terra, el paisatge i tot el que l’envolta.

©Consell d'Experts de l'AEHT©Consell d'Experts de l'AEHT

Aquests són només alguns dels millors restaurants de la Costa Daurada. N’hi ha molts més que podeu trobar a la Guia Gourmet de l’AEHT. De fet, n’hi ha un d’ideal per a cada moment, cada persona i cada gust. Escolliu-lo i gaudiu de la nostra cuina, què coi, amb els cinc sentits!

 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?