Senderisme i cicloturisme pel Baix Camp

ExcursionistaExcursionista
MONT-ROIG DEL CAMP

Posa’t un bon calçat, proveeix-te d’aigua i anuncia als teus fills que estan a punt de sentir cantar els àngels. Quina emoció! Aquesta TripIdea té el camp base a Mont-roig del Camp, la bonica població de la Costa Daurada on va viure durant una temporada el pintor Joan Miró. Els atractius d’aquest indret són molt diversos, però avui toca una sortida que val molt la pena. Et destaquem, per començar, una de les rutes de senderisme més valorades d’aquestes terres de la Costa Daurada. 

La Mare de Déu que desafia les altures

Aquesta que et proposem és una excursió que es pot fer en una hora i mitja. Amb un cert desnivell, però assequible per a totes les edats. Des del centre de Mont-roig del Camp has d’agafar el camí vell de l’ermita –qualsevol persona del poble te’l podrà indicar– en direcció a la muntanya de l’Areny. Si les criatures fan el ronso perquè avui toca caminar, tens un bon ganxo per fer-los desfilar. Al primer tram del camí hi ha l’anomenada Pedra dels Àngels, on antigament es feia creure als infants que s’hi sentien cantar els àngels. Pareu bé l’orella... no sentiu refilar una veu dolça?

Vistes inspiradores de Mont-roig del Camp

I dels àngels, al dimoni. Caminant caminant, molt aviat us trobareu davant les Escales del Diable, que permeten l’accés al cim de la muntanya. A dalt de tot –sembla impossible que es mantinguin dretes– veuràs les ermites de la Mare de Déu de la Roca i la de Sant Ramon, situades sobre aquest tallat de roca vermella de 292 metres d’altitud. Ara tens una idea de per què el poble es diu Mont-roig? Les vistes des del capdamunt són espectaculars, matí, tarda i nit. Hi ha qui gaudeix especialment veient des d’aquí dalt com es pon el sol lentament. Aquí, com no podia ser d’altra manera, Joan Miró hi va trobar lloc d’inspiració per fer les seves pintures. També es coneix aquest indret com el far dels mariners de Mont-Roig, per això la ruta marcada des de l’oficina de turisme hi fa referència. I és que sens dubte la seva alçada ben bé pot servir avui en dia per orientar aquells que són a la mar.

El santuari de la Mare de Déu de la Roca es va construir sobre les pedres d’un castell medieval del qual encara es mantenen algunes restes. També hi ha documentada la presència d’homes durant la prehistòria. I, per descomptat, també és escenari de llegendes com la del rei moro, que també s’atribueix al castell de Siurana. 

Amb bicicleta de carretera per la Costa Daurada

Més de 650 quilòmetres per carretera pots fer per la part sud del Baix Camp si la teva activitat preferida és la bicicleta de carretera. La més assequible i que es pot fer amb nens és la que uneix Cambrils, Miami Platja i Mont-roig del Camp. Són un total de 33 quilòmetres en un recorregut circular que et durà per carreteres tranquil·les i camins asfaltats. Pots assaborir el paisatge de mar i d’interior a la vegada, ja que pots circular també pel carril bici del passeig de Cambrils. 

Si allò que busques és un dia de rodatge més exigent, aquí tens altres rutes recomanades que et poden dur a un dia intens de cicloturisme de carretera passant per la serra de Llaberia, l’Hospitalet de l’Infant o fins i tot Falset. Recorreguts des de 30 fins a 157 quilòmetres. Ara bé, si prefereixes rodar en circuit, també existeix la possibilitat de fer-ho al velòdrom municipal de Mont-roig, on podràs cronometrar-te amb exactitud i sense haver-te de preocupar de cotxes i encreuaments. 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?