Seguint els passos de Martinell, l’arquitecte del vi

Ca ClaravallsCa Claravalls
NULLES
VALLS

L’Alt Camp, com bona part de la Costa Daurada, és terra de vinyes. Però també és bressol del modernisme català, aquest moviment artístic que tantes icones arquitectòniques ha proporcionat al món. A la capital de la comarca, Valls, pots sumar-te a una ruta recentment estrenada que segueix el deixant artístic d’un dels deixebles locals de Gaudí, Cèsar Martinell, que va signar edificis urbans i agrícoles amb gran projecció. 

La visita et portarà a la Casa Vives Pi, al Centre de Lectura o a l’església de Sant Joan, on Martinell va intervenir a la capella de la Immaculada. Segueix a la font davant de l’antic cinema de Valls i arriba a Ca Claravalls, una de les façanes emblemàtiques de l’arquitecte a la capital de l’Alt Camp. Una parada especial es mereix la Biblioteca Popular, que Cèsar Martinell va col·laborar a impulsar, i s’acaba al santuari de la Mare de Déu del Lledó. 

Nulles, la joia del modernisme agrari

Si fas la ruta Martinell amb una colla i el grup és prou gran, podeu convenir amb l’oficina de turisme (que sempre demana que feu la reserva abans per contractar la ruta) completar-ho tot plegat amb la visita a la Vinícola de Nulles, una de les catedrals del vi de la Costa Daurada, una autèntica joia de l’agricultura agrària de Catalunya. Martinell també va fer els cellers cooperatius de Falset, de Barberà de la Conca, del Pinell de Brai, de Rocafort de Queralt, de Cornudella de Montsant... Tots tenen l’encant noucentista i la majestuositat modernista tan apreciada en l’arquitecte. El vi també és sinònim d’arquitectura, i la teva curiositat és l’únic límit per explorar l’empremta de la indústria vinícola en aquestes terres de vinyes! 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?