Salou: caminada i marxa a la Costa Daurada

Salou Salou
SALOU

Els camins de ronda, singulars trajectes que ressegueixen bona part de la geografia costanera de Catalunya, eren antigament vies de vigilància del litoral i camins que feien servir els pescadors. Avui en dia s’han convertit en un tresor per descobrir els racons amagats de la costa catalana i cada vegada s'hi van incorporant noves rutes amb més camins condicionats. És el cas del camí de ronda de Salou, una via recentment rehabilitada que t’ofereix un passeig amable per l’entorn natural menys trepitjat del municipi.

El sender té 2,4 quilòmetres i recorre el litoral des de la zona de Pilons, en ple formiguer turístic, fins a Replanells, al cap de Salou. Des d’allà pots veure la part sud de la Costa Daurada, amb el seu amplíssim golf de Sant Jordi, i gaudir de la tranquil·litat de sentir l’impacte del mar contra les roques mentre divises diferents espècies d’aus marines. 

De camí, passaràs per la platja dels Capellans i el seu antic llatzeret –conegut popularment com a “castell de Salou”–. Aquesta construcció de tres torres de pedra havia de servir al segle XIX per allotjar en quarantena persones i mercaderies procedents d’àrees del món amb epidèmies. Sembla que mai va arribar a entrar en funcionament. 

Caminant faràs cap a la cala Llenguadets, on es conserven els búnquers construïts durant la Guerra Civil. L’últim tram és el de la platja Llarga fins al cap de Salou, el més allunyat del brogit del turisme i amb més atractiu natural. Excepte alguns trams amb petites dificultats, la major part del camí és practicable per a tothom, a peu, amb patins, o amb BTT.

Etiquetes: 

Més enllà de la posta de sol a la Costa Daurada

Quan s’esgoten les hores del dia, que en plenes vacances d’estiu passen massa ràpid, val la pena que t’apuntis a un ritual potser no prou valorat com és l’admiració de la posta de sol. Des de Pilons, ben a prop del centre neuràlgic de Salou, tens un mirador excepcional. És precisament a l’estiu quan els jocs de llums de quan el sol s’amaga són més rics i diversos. I parlant de llums, abans no arrenqui la marxa nocturna, acosta’t amb tota la família fins a la Font Cibernètica, una curiosa i moderníssima font amb jocs de llum hologràfics que us impressionaran. A Salou, quan l’astre rei marxa del tot, es desperta una ciutat nocturna que és referència en oci, música i diversió a la Costa Daurada. 

Sempre hi ha opcions per conciliar la vida familiar i la vida festiva en aquesta ciutat. A les terrasses i bars del passeig Marítim, on la brisa marina refresca una mica les nits d’estiu, pots prendre alguna cosa mentre amb un ull vas vigilant les criatures que juguen a la sorra o van amb bici pel passeig. Els diversos xiringuitos del municipi encara t’acostaran més al mar. I per a una vetllada més tranquil·la i exclusiva, al Lumine Golf & Beach Club a la Pineda tens un reducte de benestar i bon gust en un ambient sel·lecte. El còctels en aquest oasi de luxe et semblaran més bons que enlloc! 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?