L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, terra d’acollida a la Costa Daurada

©L'Hospitalet de l'Infant_La Rojala©L'Hospitalet de l'Infant_La Rojala
VANDELLOS I HOSPITALET DE L'INFANT

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un petit paradís de la Costa Daurada on la natura i la cultura combinen a la perfecció. Des de les turqueses aigües del Mediterrani, on t’hi pots capbussar, fins a les muntanyes que es converteixen en un espai natural únic, per aturar-te al poble: l’Hospitalet de l’Infant, cruïlla, durant segles, dels pelegrins que traspassaven el Coll de Balaguer. Ens acompanyes a descobrir-lo?

©L'Hospitalet de l'Infant_Moli de l'oli©L'Hospitalet de l'Infant_Moli de l'oli

A l’Hospitalet l’activitat agrària hi ha deixat una llarga petjada durant la història. El molí de Vandellòs és un dels indrets on hi podràs conèixer tots els detalls. L’edifici va ser situat en un emplaçament estratègic, al costat de la carretera C44 entre l’Hospitalet de l’Infant i Móra. Aquí, durant dècades, s’hi elaborava oli d’oliva verge extra i ara hi podràs conèixer des de les feines del camp fins a la maquinària que s’hi utilitza. I, sobretot, para orella, perquè escoltaràs a les pageses i els pagesos i recordaràs el passat amb una pel·lícula enregistrada als anys setanta. El recorregut finalitza tastant l’or groc: l’oli d’oliva verge extra de la Vall de Llors.

I si et preguntes sobre l’edifici més antic de l’Hospitalet de l’Infant t’hauràs d’aturar a l’Hospital del Coll de Balaguer. Data de l’edat mitjana, quan el poble era cruïlla per als pelegrins que travessaven el Coll de Balaguer, visitar-lo és conèixer, en detall, la història de l’Hospitalet de l’Infant i del seu acolliment als caminants, a través d’experiències virtuals. T’hi sumes?

©L'Hospitalet de l'Infant_La_Rojala©L'Hospitalet de l'Infant_La_Rojala

I si l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és mar i muntanya; la millor manera de comprovar-ho és des dels seus miradors. Què et sembla si els recorrem tots? En primer lloc atura’t al de la plaça de la Marina, és especial sobretot quan el sol s’acomiada embolcallant el poble d’una llum màgica. Què et sembla? Més amunt hi trobaràs un altre mirador: el de l’Espai Protegit de La Rojala: a l’arribar al seu cim el mirador et regala unes vistes espectaculars del Torn, el mar... fins arribar a veure l’espectacularitat de l’entorn natural del poble: amb les muntanyes que l’envolten. No et podràs aturar perquè a l’ermita de Sant Roc, que té poc més de trenta anys d’història, hi trobaràs un altre mirador, en aquest cas situat al cim de les muntanyes de la serra del Mestral. I, per acabar: escapa’t al mirador que hi ha a la carretera entre els nuclis de Masboquera i Mas Riudoms et regalarà unes vistes de la costa que t’enamoraran.

©L'Hospitalet de l'Infant_Petit Príncep©L'Hospitalet de l'Infant_Petit Príncep

El sender litoral del Jonquet uneix les platges de l’Arenal i del Torn -aquesta darrera un autèntic paradís per viure la natura en plena llibertat, perquè t’hi podràs capbussar sense banyador-. Aquí també hi trobaràs l’Espai Protegit de la Rojala, ric en espècies naturals que són d’una riquesa botànica excepcional.

Abans de marxar, no t’oblidis de descobrir la Ruta “Viatge a l’Infant” un homenatge al Petit Príncep d’Antoine de Saint-Exupéry. La ruta rememora la història de l’aterratge que Saint-Exupéry va fer al poble i posa l’accent a tots els valors de la seva obra. És, de debò, im pres cin di ble. ;-) 

Al sud de la Costa Daurada hi trobaràs un paradís únic: una terra que durant segles ha acollit als visitants. Descobreix-ho a l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?