La zona humida de Vila-seca, la Festa Major d’Hivern i el Pallassòdrom: tot a la Costa Daurada

CorrefocCorrefoc
VILA-SECA

Quan els dies són curts i el sol amb prou feines escalfa, qui diu que no hi ha espais per visitar a la Costa Daurada? Vila-seca i el seu entorn natural t’ofereixen propostes més que recomanables! El municipi de Vila-seca està format per dos nuclis: la Pineda Platja, La Plana i el poble de Vila-seca pròpiament dit. Comencem aquesta TripIdea a tocar de mar!

Etiquetes: 
Sèquia de Vila-secaSèquia de Vila-seca

La Sèquia Major de Vila-seca

La Sèquia Major de Vila-seca, situada a la Pineda Platja, és per a molts un secret que volem revelar en aquesta TripIdea. És un entorn natural perfecte per a una sortida de cap de setmana. Que aquí val la pena aturar-se ho tenen ben clar les aus migratòries que descansen dels seus llargs viatges en aquests aiguamolls. I és que aquesta és l’àrea humida de pas més important entre el delta de l’Ebre i el delta del Llobregat.

La zona té l’origen en els sediments sorrencs que aporta el riu Francolí. Les llacunes que conté han alternat sempre l’aigua dolça i l’aigua de mar, de manera que s’han creat diferents ambients en la fauna i la flora de la reserva. La construcció de la Sèquia Major a mitjans del segle XVI i de la xarxa de regulació d’aigües va permetre l’estabilització de tamarius, àlbers i salzes. Amb una reforma recent s’han habilitat passarel·les que creuen l’espai per poder admirar el bernat pescaire, el blauet, el cabusset o la buscadíssima polla d’aigua. 

Si hi vas d’octubre a febrer, les visites guiades són gratuïtes a les 11h els diumenges al matí. A l’agost i al setembre en tens dissabte i diumenge a les 18h. Petits i grans hi són benvinguts i gaudiran d’un racó natural de 17 hectàrees que d’aquí a ben poc serà un secret de domini públic!

Curses de cavalls per la festa major

Quadrar la visita a Vila-seca amb la celebració de la Festa Major d’Hivern és una oportunitat que afegirà diversió al teu viatge. És pels volts del 17 de gener, sant Antoni Abat, patró de la ciutat. Sens dubte el fet diferencial d’aquestes festes són les tradicionals curses de cavalls a galop que fan emocionar els grans i al·lucinar les criatures. Se celebren al parc de la Torre d’en Dolça, on està situat l’hipòdrom municipal. A més, aprofitant la festa major d’hivern s’obre la torre als visitants. És una construcció originària del segle XII i que va servir de guarnició de defensa contra els pirates i invasors durant l’Edat Mitjana.

Durant la Festa Major, ja que és Sant Antoni, també se celebren els Tres Tombs. Es fa la tradicional cavalcada d’animals (tres voltes al poble, d’aquí el nom) perquè rebin la benedicció. A més, els balls, els diables i les activitats infantils i de carrer són els ingredients que no poden faltar per començar l’any fent caliu de festa a Vila-seca.

Pallassos per a tots els públics a la Costa Daurada

Els millors pallassos del país i de part de l’estranger també es reuneixen a Vila-seca cada any coincidint amb la festa major. I és que al Pallassòdrom, el festival de pallassos més sonat de la Costa Daurada, hi han actuat mestres com Pepa Plana, Paz Padilla, Leo Bassi i companyies com La Pera Llimonera i Dandy Clowns. Recargolar-se de riure és un plaer que no té edat i per això es programen espectacles per a tot tipus de públics, adults i infants. 

Si ets a Vila-seca pel Pallassòdrom, atenció: amb un nas vermell i ben maquillat de pallasso pots ser un dels participants d’una de les bogeries més grans que hagis vist mai, la Cursa de Pallassos i Pallasses Joan Busquets. Aconsegueix el teu dorsal i a córrer mentre et pixes de riure!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?