Del sostre a les profunditats de Tarragona

Campanar catedralCampanar catedral
TARRAGONA

En aquesta TripIdea et proposem en un sol dia pujar al punt més alt de Tarragona i baixar fins al lloc més profund de la ciutat. Primer ho veuràs tot des de la perspectiva que t’ofereix el campanar de la catedral i després descobriràs les entranyes d’una ciutat oculta sota terra que molt pocs han tingut la sort de visitar.

Etiquetes: 
Catedral de TarragonaCatedral de Tarragona

La catedral i les vistes de la ciutat

La millor talaia de Tarragona, en franca competència amb les muralles, és el campanar de la catedral. Fins fa ben poc només els campaners tenien accés a aquesta vista única, però amb la reforma acabada el 2012 ara tu també hi pots pujar. Si fa un dia mínimament clar, veuràs tota la ciutat i tot el Camp de Tarragona. No t’oblidis la càmera de fotos!

Un cop aquí, el passeig per la catedral és inexcusable. Pots entrar-hi per lliure amb audioguia, o fins i tot en una visita guiada particular. La fusió entre l’estil romànic i el gòtic del temple es pot observar en les diferents estances i llueix especialment en el claustre. A l’estil dels monestirs cistercencs, hi trobareu capitells amb motius vegetals i d’altres amb escenes de l’Antic i el Nou Testament i sòcols d’estil morisc.

Restes de fa més de 2.000 anys

I alerta, perquè una de les parets del claustre està aprofitada de l’antic Témenos, una altra de les joies del temple. Amb ajuda d’un guia o un plànol podràs admirar els vestigis més antics de la catedral, avui assimilats entre diverses estances. Si el temple es va començar a construir el 1171 i es va consagrar el 1331, les parets del Témenos daten de l’època romana. Es creu que són part de l’acròpolis tarragonina, de fa més de 2.000 anys! Amb l’entrada al recinte també s’accedeix al Museu Diocesà, de gran interès per les obres religioses que conté.

Si entres al temple coincidint amb algun dels oficis, para bé l’orella. L’orgue de la catedral de Tarragona és únic a Europa per les seves dimensions i el seu so, afinat en una recent reforma l’any 2013.

I si hi vas amb els nens, descarrega’t aquest material didàctic i descobriu plegats la processó del gat i les rates en una de les parets del temple, o uns Reis Mags molt mandrosos fent una migdiada en una columna.

Cova Urbana TarragonaCova Urbana Tarragona

Explora el subsòl tarragoní

Potser no tenies ni idea que Tarragona amaga a les profunditats una cova urbana realment espectacular. Doncs és hora de conèixer-la! No cal ser un espeleòleg expert per endinsar-se a les entranyes de la ciutat i fer un viatge al centre de la Terra a través de cavitats laberíntiques que et descobriran un món nou.

La Societat d’Investigacions Espeleològigues de Tarragona organitza les sortides dissabtes i diumenges, amb totes les garanties de seguretat. Ells hi posen el neoprè, el casc, el frontal i l’assegurança, i tu hi poses calçat esportiu, mitjons gruixuts i roba vella. Amb una mínima preparació física i un cert atreviment superaràs fàcilment els entrebancs de la cavitat subterrània. Les reserves s’han de fer amb gairebé un mes d’antelació amb els especialistes de la SIET.

Una cova amb entrada secreta

L’entrada secreta a la cova és a la quarta planta d’un aparcament privat del carrer Gasòmetre. Un cop dins, al·lucinaràs de les sorpreses a cada metre. Passaràs per enormes sales inundades, per minúsculs sifons on t’hauràs de submergir durant uns segons per continuar el camí, et banyaràs al llac subterrani més gran de Catalunya, hauràs de reptar per passos estrets que no et permetran ni aixecar el cap... i tot plegat acompanyat d’un monitor especialista que hi aportarà l’experiència i la calma per si els nervis es desborden.

S’admeten criatures a partir de 12 anys –que sàpiguen nedar- i adults de menys de 70. Les visites es fan en grups d’unes 10 persones. Si us hi atreviu, un cop arribeu tots al final del camí, apagueu les llanternes, feu silenci absolut, i imagineu com la ciutat continua a ritme frenètic 40 metres per sobre vostre.

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?