Cambrils a dues rodes

CambrilsCambrils
CAMBRILS

Poques ciutats del país estan tan preparades com Cambrils per rebre als amants de la bicicleta. Molts hotels disposen d’aparcaments per a les bicis, hi ha espais de neteja i tallers per a les bicis i menús especials per a esportistes. Tant si ets un gran aficionat a les dues rodes com simplement un ciclista de diumenge, pedala, que ets a la Costa Daurada!

A l’Oficina de Turisme de Cambrils et donaran un planell amb tots els carrils bici i camins del terme municipal. És una eina perfecta per conèixer la part més rural del poble pedalant en família: camps conreats, rieres, rierols, senders... Una xarxa de camins que et permeten arribar fins a Montbrió i Mont-roig del Camp en rutes alternatives a les carreteres principals. 

A tocar del mar, la sortida més tranquil·la que pots fer amb bicicleta és pel passeig Marítim de ponent o bé en direcció a Salou. Són en total 9 quilòmetres de carril bici amb serveis com bars i restaurants ben a tocar. A l’estiu, més val evitar les hores de màxima irradiació del sol si no vols caure desplomat de tanta calor. Això sí, si vas amb el banyador posat, sempre pots fer una parada amb bany inclòs!

Etiquetes: 

El tresor biològic dels naufragis a la Costa Daurada

Viatgem a les profunditats? Hi ha vaixells de pesca que desitgen anar a morir al mar. Després de tants anys de feinejar a les aigües del Mediterrani, és com si retornessin a la naturalesa els serveis prestats. 

Un d’aquests escenaris de les últimes voluntats marineres és el cementiri de barques de Cambrils, des de fa molts anys punt controlat d’enfonsament de vaixells de pesca. Els derelictes (restes d’un naufragi) aviat es converteixen en biòtops (una comunitat de fauna i flora marina) i a més són un atractiu de gran magnetisme per als aficionats al submarinisme. 

A una fondària d’entre 20 i 30 metres, el cementiri de barques permet un passeig submarí inquietant i amb recompensa segura. Hi creix l’alga posidònia i hi són molt habituals espècies de peixos i crustacis, que hi troben un bon lloc per reproduir-se. Sards, molls, congres, pops, crancs... i els calamars solen pondre ous al voltant de tot el buc de l’embarcació! 

Hi ha una desena de barques enfonsades i la condició per baixar-hi és el respecte màxim per l’ecosistema. El club de submarinisme Rivemar de Tarragona sempre té una llanxa neumàtica al port de Cambrils per arribar a les coordenades exactes d’aquest cementiri al fons del mar. Sens dubte una proposta amb sensibilitat ecològica de la Confraria de Pescadors de Cambrils. A la Costa Daurada hi ha una trentena de vaixells enfonsats més al llarg de la costa que des de diferents clubs de submarinisme tenen ben controlats.

Els productes de l’hort de la Costa Daurada

Si ja has passejat amb bicicleta per la zona d’horta del Baix Camp, què hi pot haver millor que tastar-ne els productes frescos? A mitjans d’agost, al Mollet del Rec, davant del Port, se celebra la Mostra de Productes Agrícoles de Cambrils. És una oportunitat per comprar i tastar fruites i verdures dels camps més pròxims o també degustar olis de la denominació d’origen protegida (DOP) Siurana. Matí i tarda durant quatre dies, les petites agrobotigues de la mostra posen a disposició dels compradors productes de proximitat i ho fan amb aquella familiaritat i cura dels qui han suat conreant-los. La terra és generosa, vols gaudir-la pel paladar? 

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?