Amb BTT fins a la platja de Sant Salvador

BTT entre vinyesBTT entre vinyes
SANT JAUME DELS DOMENYS
VENDRELL, EL

Ha arribat l’hora de deixar el motor i confiar en les teves cames. Les carreteres, camins i senders de la Costa Daurada ofereixen passejades a peu i en bicicleta que et permeten connectar amb el paisatge mil vegades millor que si ho fessis a gran velocitat.

vinyesvinyes

Pedalar entre vinyes

Una excel·lent TripIdea és posar a punt les bicicletes de tota la família i començar el trajecte des de Sant Jaume dels Domenys. 

Comprova la pressió de les rodes, el funcionament del cadenat i l’altura del seient. L’objectiu és acabar arribant a la platja de Sant Salvador.

Comença un lleu descens per carretera –manteniu-vos a la dreta i no feu avançaments- fins just després de creuar l’autopista, i aleshores hauràs de girar a l’esquerra per un camí. A partir d’aquí ja pots pedalar més tranquil entre camps i vinyes.

RiuetRiuet

Cabanes de pedra sense cap material que les uneixi

Gaudeix de les agradables vistes de la costa del Baix Penedès i atura’t a les cabanes de pedra seca, que es conserven en molt bon estat. En aquesta comarca és on hi ha més exemplars d’aquesta mena de construccions rurals a tot Catalunya. Són barraques completament integrades en el paisatge que es remunten molts segles enrere. De fet, les primeres barraques penedesenques es vinculen a la repoblació d’aquest territori després de l’expulsió dels moriscos, fet que va impulsar la plantació massiva de vinyes.

La màgia d’aquestes casetes tan presents a les zones rurals mediterrànies és que van ser edificades en sec, és a dir, sense utilitzar cap material per unir les diferents peces. Encaixar les pedres i equilibrar-les pel seu pes és l’essència de la seva arquitectura. Que s’hagin conservat gairebé deu segles és un autèntic miracle!

L’últim tram d’aquesta excursió (que transcorre pel sender del mediterrani PR-C12 i part del GR-92) és pels camins d’accés a la platja de Sant Salvador recentment condicionats. Si fas també la tornada –pots variar els camins- la ruta té 34 quilòmetres. L’excursió que proposem és apta per a nens a partir de 10 anys completa, però per trams i sobretot en el tram final es pot fer amb nanos més petits.

TermalismeTermalisme

Teràpia de balneari d’exterior i d’interior

Després de pedalar, el teu cos es mereix un homenatge. A la platja de Coma-ruga hi ha amagat un secret que molts visitants de la Costa Daurada desconeixen, tot i que va ser descobert fa més d’un segle. A finals del segle XIX es va comprovar que l’aigua que brollava de la zona de l’Estany i el riuet de Coma-ruga tenia propietats medicinals i gairebé isotòniques. Pel seu elevat contingut en sals no és apta per a l’ús alimentari, però sí per a l’ús terapèutic extern. Per això el riuet està condicionat per al bany durant tot l’any. L’indret també és perfecte per als nens, que no rellisquen perquè la sorra de la platja fa un llit al fons. I no pateixis, perquè les aigües són termals, oscil·len entre els 19 i els 21 graus segons l’època. Llança-t’hi i gaudeix d’un espai de salut a l’aire lliure!

Els nutrients d’aquestes aigües també són presents als tractaments de l’spa de l’Hotel Le Meridien Ra, que és a pocs metres d’allà. A més de gaudir del plaer d’un oasi exclusiu, aquest centre termal combina teràpies de tradició europea, com la talassoteràpia (amb aigua de mar), amb disciplines del prestigi de The Art of Beauty de La Prairie de Suïssa, o l’experiència ayurvèdica de la ciutat índia de Kerala. L’Explore Spa et farà adonar que, ara que en pots gaudir, la vida és massa curta.

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?