Al nord de la Costa Daurada descobriu el Vendrell, terra de música, lletres i cuina!

©Ruta del Xató©Ruta del Xató
VENDRELL, EL

El Vendrell, al nord de la Costa Daurada, és una ciutat que batega; on la música, la literatura i també la gastronomia tenen un caràcter propi i singular. Què us sembla si la descobrim?

El Vendrell té mar i també muntanya. Un binomi únic per viure-hi experiències espectaculars per a tota la família. Durant els primers mesos de l’any, poc després de la collita, els restaurants del Vendrell us ofereixen la Ruta del Xató, una proposta gastronòmica on la salsa elaborada amb: ametlles, avellanes, cebes, nyores, pebres vermells i negres, alls i tomacons ben macerats amb oli d’oliva verge extra, marida les escaroles de cabell d’àngel -una planta de temporada d’hivern-, els bacallans i també acompanya molts altres àpats com les carns i els peixos a la brasa. Per llepar-se’n els dits!

I la cuina no hi ha res millor que maridar-la amb bons vins. Sabíeu què al Baix Penedès els vins que s’hi elaboren ho fan sota el paraigües de la DO Penedès? Es tracta de vins frescos, amables, que transmeten la mediterraneïtat en cada glop. Podeu descobrir-los visitant els cellers que envolten el nucli urbà.

©Museu Pau Casals©Museu Pau Casals

Un mar de cultura

Resseguir la platja de Sant Salvador, al Vendrell, és connectar amb un entorn natural únic on els blaus del Mediterrani juguen capriciosament amb la sorra daurada. Des d’allà de ben segur que Pau Casals gaudia de la brisa marina i de l’olor a sal, a costa, a paradís. A tocar de la platja hi trobareu la Fundació Pau Casals, una porta oberta per a conèixer i descobrir el llegat d’aquest gran músic i humanista, que va fer història amb les seves composicions però especialment amb el “Cant dels Ocells”.

©Casa Guimerà©Casa Guimerà

Passejar pel Vendrell és visitar també la història, amb carrerons farcits de vida i de patrimoni com per exemple Cal Ximet, la casa menestral que va comprar l’avi d’Àngel Guimerà. Si la visiteu, enguany es commemora el centenari de la mort de l’escriptor. Sabíeu què la seva obra “Terra Baixa” és l’obra teatral en català més representada al llarg de la història?

Escapeu-vos al Vendrell, gaudiu, assaboriu i viviu la Costa Daurada!

Segueix-nos!

Trip and Kids Costa Daurada

Experience Catalunya

 

Descarrega't l'aplicació de mòbil:

Minube costa daurada

Platges.cat costa daurada
 

 

També ens trobareu aquí:

 

Què necessites?