Turisme Familiar Descobrir

Roc de Sant Gaietà

Petita i singular urbanització d’estil mediterrani, situada davant del mar a Roda de Berà. 

La seva història es remunta cap als anys 60, quan una societat hispano-belga, formada por Rene Vandemeuter i Pedro Sureda, va comprar diverses finques per a construir la urbanització. Es va començar a construir l’any 1964 i es va acabar l’any 1972. El seu constructor va ser Josep M. Fortuny Rodríguez, mentre que el seu promotor Gaietà Bori Tallada. D’aquí el nom de la urbanització el Roc de Sant Gaietà. 

Aquest poble està composat per cases a primera línia de mar, amb incorporació de patis andalusos i amb elements i ornamentacions d’estil romànic, àrab i gòtic, entre altres. D’aquesta manera, la barreja de diferents estils li donen un aire de Poble Espanyol. 

L’enriquidora barreja de cultures s’observa en construccions com el claustre romànic, la sitja de fusta típica de Galícia, la Porta Mora, la façana d’un ajuntament renaixentista, un passadís rèplica de Cerdenya, un edifici gòtic, rèplica de la porta de l’església de San Pedro d’Àvila, pilars amb pedra de la cantera el Mèdol, la Roca Foradada i escales medievals. 

És un lloc idoni per passejar entre els passadissos encantadors i els pintorescos jardins del Passeig de la Ribera, gaudint de la brisa del mar. Una visita guiada pel Roc i el Museu de la Ràdio, ubicat a la mateixa urbanització, és més que recomanable. Aquesta es pot fer en qualsevol època de l’any i pràcticament a diari, reservant-la al Museu de la Ràdio de Luis del Olmo. 

 

  

Roda de BeràTarragona, Catalunya
Telèfon977657774
roc_sant_gaieta

Agenda

No s'ha trobat cap esdeveniment

Vols alguna proposta personalitzada?

Cultura, natura, gastronomia, vi, activitats a la platja o a l'interior...
T'ho posem fàcil!

CONTINUA LLEGINT

Què necessites?